Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/bushToEurope_sp.jpg">Ambasador Evropske unije u Vašingtonu, Džon Bruton komentariše znaèaj Bušove posete Evropi - 2005-02-18


Pošto je prvo odredište posete predsednika Džordža Buša Evropi Brisel, prestonica Evropske Unije, zamolili smo Ambasadora Evropske unije u Vašingtonu, Džona Brutona da prokomentariše znaèaj te posete.

“Odluka predsednika Buša da prvo poseti Evropu, a pre svega sedište Evropske Unije, zaista je veoma važna. To pokazuje da je predsednik predan ideji da je jaka i ujedinjena Evropa ne samo u interesu Evropljana, veæ i u interesu Sjedinjenih Država. Takva Evropa može samo da bude još snažniji i efikasniji partner Amerike u promovisanju slobode i demokratije, i tržišne ekonomije u svetu. Predsednikov dolazak u Brisel je takoðe važan zbog toga æe se lièno upoznati sa svim evropskim liderima i imati priliku da uspostavi èvrsto meðusobno poverenje. Mislim da æe na taj gest biti u potpunosti uzvraæeno od strane Evropljana koji su spremni da mu izaðu u susret. A, takvo uzajamno, lièno i politièko poverenje, biæe dobra osnova za prevazilaženje bilo kakvih teškoæa na koje bi mogli da naiðemo u buduænosti.

Razgovor sa ambasadorom Evropske Unije, Džonom Brutonom emitovaæemo u našoj emisiji “Otvorenom studiu” u ponedeljak.

XS
SM
MD
LG