Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Minesota.jpg ">Prvi trijumf Kevina Mekhejla na klupi Minesote - 2005-02-16


Kevin Mekhejl ostvario je prvi trijumf kao trener Minesote i to protiv Nju Džersi Netsa – 81:72. Izuzev Vinsa Kartera, koji je 25 od ukupno 32 poena postigao u prvom poluvremenu, i donekle Džejsona Kida, kome je zamalo izmakao novi "tripl-dabl" (11 poena, 14 asistencija i 9 skokova), gosti nisu imali raspoloženog igraèa, pogotovo pod košem. Nenad Krstiæ nikako nije mogao da pogodi iz igre, pa je za 37 minuta ubacio tri poena sa linije penala, uz 12 skokova, od èega 7 u napadu i jednu ukradenu loptu. Džejson Kolins i Džabari Smit ostali su na po "pola koša", dok je kod domaæih Majkl Olovokendi pružio možda i najbolju partiju sezone (17 koševa, 12 skokova).

Prvi put od odlaska Majkla Džordana, posle 11 uzastopnih poraza, Èikago Bulsi uspeli su da pobede Sakramento Kingse. Ruki Ben Gordon ubacio je 11 od ukupno 24 poena u poslednjoj èetvrtini i tako spreèio "kraljeve" da materijalizuju seriju 14:0 iz treæe èetvrtine. Peða Stojakoviæ nije igrao zbog povrede primicaèa koju je zaradio u prošlom meèu protiv Bostona, a najefikasniji kod poraženih je bio Bred Miler sa 23 koša.

Los Anðeles Klipersi doživeli su i šesti uzastopni poraz na velikoj turneji, koja je poèela 3, a završiæe se 23. februara. Ovog puta, tim iz El Eja poražen je od Orlanda - 99:94, a partiju sezone pružio je Grent Hil sa 39 poena i 7 skokova. Klipersi su i ovog puta imali priliku da triumfuju, prišli su na dva razlike minut pre kraja, ali je tada odgovornost preuzeo Stiv Frensis (16 poena, 7 asistencija). Jariæ nije igrao za Kliperse i verovatno neæe do sredine marta zbog nove frakture u stopalu, dok je Željko Rebraèa za 22 minuta ubacio 9 poena, uz 5 skokova i jednu asistenciju.

Lejkersi su pobedili Jutu u svom "Stejpls centru" - 102:95, zahvaljujuæi sjajnom Kobiju Brajantu, koji je u drugoj utakmici posle opravka od povrede ubacio 40 poena, uz 8 asistencija. Dalas je trijumfovao u Ouklendu – 114:107, a Žarko Èabarkapa za 4 minuta nije imao nikakav uèinak. Predrag Drobnjak i dalje ne igra za Atlantu, koja je kod kuæe izgubila od Denvera – 100:96, dok je Vašington doživeo pravi debakl u Hjustonu – 123:93.

XS
SM
MD
LG