Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Vasington.gif">Džemison i Arenas opravdali poziv na Ol star - 2005-02-10


Košarkaši “Vizardsa”, Antoan Džemison i Gilbert Arenas pokazali su u sinoænjoj pobedi nad “Spersima” iz San Antonija - 95:87, zašto su pozvani da prvi put uèestvuju u "Ol star" utakmici NBA lige: postigli su zajedno 59 poena.

Džemison je postavio svoj rekord sezone sa 35 poena, dok je Arenas dodao još 24. Tim iz San Antonija je nastupio bez najboljeg igraèa Tima Dankana, ali treba reæi da i “Vizardsi” i dalje nastupaju bez Lerija Hjuza. Domaæinima je sinoænja pobeda bila treæa uzastopce, dok su “Spersi” poraženi posle šest pobeda. Francuz Toni Parker je postigao 22 poena za Teksašane, a Argentinac Emanuel Ðinobili je ubacio 15. U ostalim utakmicama, recimo da je Alen Ajverson postigao 38 poena i imao 10 asistencija i šest skokova, ali to nije bilo dovoljno protiv tima iz Memfisa - Filadelfija je poražena sa 98:85. Boston je savadao “Kliperse” iz Los Anðelesa 94:89, a Marko Jariæ i Željko Rebraèa nisu prikazali zadovoljavajuæu igru.

Dve utakmice su se završile tek posle produžetka: “Lejkersi” su savladali “Netse” u Nju Džerziju, 104:103. Najzaslužniji za pobedu gostiju bio je Lamar Odom sa 16 poena i rekordom karijere od 19 skokova. Odom je asistirao i kod "trojke" Kerona Batlera u produžetku meèa - za pobedu “Lejkersa”. U timu iz Nju Džerzija standardno najbolji bili su Vins Karter i Džejson Kid. Karter je postigao 27 poena, a Kid je sa 28 i po 12 skokova i asistencija, postigao drugi tripl-dabl uzastopce. Takoðe u produžetku, “Hit” iz Majamija je savladao “Nikse” u Medison skver gardenu, 116:110. Dvejn Vejd je ubacio 30 poena i zabeležio po šest skokova i asistencija.

XS
SM
MD
LG