Linkovi

<img align=left border=1 width=80 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/nba_logo_150_eng_7jan04.jpg">Veèeras se u Majamiju igra veliki derbi Istoène konferencije - 2005-02-03


Gostuju Kavalirsi iz Klivlenda. Lejkersi æe ugostiti, prema do sad prikazanom, najbolju ekipu u ligi – San Antonio Sparse, a osim povrijeðenog Kobija Brajanta – klub iz Los Anðelesa nastupiæe i bez dojuèerašnjeg trenera Rudija Tomjanoviæa koji je, navodeæi zdravstvene probleme kao razlog, juèe podnio ostavku. Tomjanoviæ ostaje u Los Anðelesu kao konsultant, a ekipu æe voditi njegov pomoænik Frenk Hemblen.

Nenad Krstiæ se nije naigrao u bostonskom Flit Centru, gdje su njegovi Netsi doživjeli ubjedljiv poraz od domaæih Seltiksa 110-89. Nekadašnji centar Partizana proveo je na parketu svega 12 minuta, uknjiživši svega 3 skoka u odbrani. U pobjednièkom timu Pol Pirs je ostvario svoj prvi tripl dabl u sezoni – 28 poena i po 10 skokovai asistencija.

Desetkovani Kingsi iz Sakramenta su se i pored katastrofalne druge èetvrtine, provukli u Ouklendu protiv Golden Stejte. Nakon produžetka, tim Rika Adelmana je slavio 107-105, zahvaljujuæi ponovo odliènom Bredu Mileru sa 38 poena i 17 skokova. Kingsi su i sinoæ igrali bez Stojakoviæa i Vebera – a u igru zbog bolova u leðima nije ulazio ni Katino Mobli. Majku Bibiju je nedostajao još samo jedan skok do tripl dabla – inaèe 17 poena i 11 asistencija. Žarko Èabarkapa – za 10 minuta 3 poena 2 skoka i isto toliko uspješnih dodavanja.

Darko Milièiæ je odigrao 4 minuta za aktuelne šampione iz Detroita koji su bez veæih problema savladali Atlantu 99-84. Predrag Drobnjak je za Houkse ponovo bio solidan – 22 minuta, 11 poena i 4 uhvaæene lopte. Detroit se sinoænjom pobjedom uèvrstio na èelu Centralne divizije u Istoènoj konferenciji, gdje trenutno još samo Majami ima bolji uèinak.

Za razliku od Ditroita, Pejsersima iz Indijane baš ne ide sve kako su planirali – od povratka STivena Džeksona nakon suspenyije od 30 utakmica – tim Rika Karlajla još nije dobio ni jednu utakmicu. Sinoæ su na svom terenu Pejsersi, uprkos minimalnoj prednosti 2 sekunde do kraja, poraženi od Reptorsa iz Toronta 98-97.

Portland je kod kuæe slavio protiv Denvera 97-94, Dalas je bio bolji u Nju Orliansu 90-82, Hjuston je, uz 34 poena Trejsija MekGrejdija slavio protiv Siksersa u Filadelfiji 118-95, dok su Finks Sansi ekspresno deklasirali Timbervulvse u Minesoti 108-79.

XS
SM
MD
LG