Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Marko Jaric - Atlanta.jpg ">Sa Markom Jariæem u startnoj postavi - Klipersi pobedili Nikse  - 2005-02-01


Posle èetiri utakmice koje je poèeo na klupi, Marko Jariæ vratio se u prvu petorku Los Anðeles Klipersa i pružio jednu od boljih partija ove sezone, u trijumfu svog tima nad Njujork Niksima – 96:89. Svi starteri domaæih imali su dvocifren uèinak, a Jariæ je za 35 minuta igre postigao 15 poena, imao 7 asistencija, 5 skokova, jednu blokadu, i izjednaèio rekord karijere sa 6 ukradenih lopti. Željko Rebraèa igrao je 20 minuta, postigao 6 poena, uz 4 skoka i jednu asistenciju.

Trenutno vodeæi tim NBA lige San Antonio, tek u treæem pokušaju ove sezone pobedio je Sijetl 103:84, a kao opravdanje Soniksima može da posluži èinjenica da su igrali bez najbolje strelca tima Reja Alena, koji ima grip. Pored Alena izostao je i trener domaæih Nejt Mekmilan, koji je otputovao u Severnu Karolinu zbog smrti majke. Vladimir Radmanoviæ bio je jedan od trojice najefikasnijih igraèa Sijetla sa 13 poena, 3 skoka i 2 asistencije za 33 minuta igre, dok su goste predvodili Ðinobili sa 23 i Dankan sa 21 poenom.

Posle èetiri uzastopna poraza, Atlanta je konaèno došla do pobede i to protiv veoma dobrog Orlanda – 80:79 u svojoj "Filips Areni". Posle jedne utakmice pauze zbog problema sa skoènim zglobom, Predrag Drobnjak vratio se u sastav Hoksa i za 27 minuta postigao 11 poena, uz 6 skokova, 2 asistencije i jednu blokadu. Stiv Frensis još je jednom je bio sjajan, ubacio 10 od 24 poena u poslednjoj èetvrtini, ali je Entoan Voker rešio pobednika 2 sekunde pre kraja. Poslednji pokušaj Grenta Hila bio je neuspešan.

Podjednako interesantno bilo je u Filadelfiji, za koju je posle tri meèa pauze zbog povrede ramena ponovo zaigrao Alen Ajverson. Trenutno vodeæi strelac lige ubacio je 27 poena, uz 9 skokova i 8 asistencija, predvodeæi Sikserse do konaènih - 89:88, posle èaga su preuzeli prvo mesto u diviziji Atlantik. Kod poraženih, Džermejn O'Nil je imao "dabl-dabl" - 21 poen i 10 skokova, dok je najefikasniji bio Stiven Džekson sa 24 koša. Džekson je meðutim, promašio oba slobodna bacanja 17 sekundi pre kraja i omoguæi Kajlu Korveru da 6,5 sekudni pre kraja svojim 17 poenaom donese pobedu Filadelfiji.

Još jedan triler dogodio se u Bostonu, gde su Hjuston Rokitsi prekinuli seriju do dva poraza, najviše zahvaljujuæi sjajnom Džonu Beriju, koji je u poslednjoj èetvtrini postigao 15 od ukupno 17 poena, protiv tima koji ga je 1992. godine draftovao. Gosti su imali i 16 poena razlike, Seltiksi su uspeli da se vrate, da bi na kraju trijumf 97:92 obezbedili preko Trejsija Mekgrejdija i Roda Striklenda sa linije slobodnih bacanja. Priliku da Bostonu donese produžetak propustio je Pol Pirs, koji je sa 22 poena, bio drugis strelac domaæih, iza Rikija Dejvisa, koji je završio sa 24. Najefikasniji kod pobednika bio je Jao Ming sa 23 koša.

Do èetvtrog trijumfa u poslednjih pet meèeva Memfis je stigao u Nju Orlensu, gde je cela startna petorka Grizlija imala dvocifren uèinak. No, najefikasniji u trijumfu – 98:91 bili su centri Stromajl Svift i Lorencen Rajt sa po 19 pogodaka. Najbolji u poraženom timu bio je Den Dikau sa 19 koševa i 12 asistencija.

XS
SM
MD
LG