Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Radman trojka.jpg ">Radmanoviæ sa osam trojki potopio Lejkerse  - 2005-01-26


Ni deveti put ove sezone Lejkersi nisu iskoristili priliku da doðu do treæeg uzastopnog trijumfa. Protekle veèeri izabranicima Rudija Tomjanoviæa ispreèili su se Soniksi, pre svih raspoloženi Vladimir Radmanoviæ. Gosti iz Sijetla trijumfovali su u "Stejpls Centru" - 103:94, i iako su Rej Alen sa 25 i Rašar Luis sa 21 poenom ponovo pružili odliène partije, susret je protekao u znaku Radmanoviæa, koji je ubacio osam trojki, što mu je rekord karijere, i završio sa 26 poena, 5 skokova, 2 ukradene lopte i jednom asistencijom za 33 minuta igre.

Reprezentativac SCG u poslednjih pet meèeva ima sjajan prosek: 20 poena, skoro 8 skokova, po jednu asistenciju, blokadu i ukradenu loptu za 34 minuta po utakmici, a iz igre i van linije za tri poena, šutira fenomenalnih 55 odsto. Kod Lejkersa, koji æe po svemu sudeæi biti bez Kobija Brajanta do kraja All-Star vikenda, najbolji je bio Lamar Odom sa 19 koševa i 13 skokova.

Poput Radmanoviæa igrao je ceo tim Finiksa, koji je šutevima iz daljine i svojom karakteristièno brzom igrom potpuno rasturio domaæe Nikse – 133:118. Sansi su izjednaèili klupski rekord sa 16 trojki na jednom meèu, a posebno raspoloženi bili su Kventin Rièardson sa 7 pogodaka iz 14 pokušaja i Džim Džekson, koji je promašio samo jedan od šest pokušaja van linije za tri poena. Najefikasniji je opet bio Amari Stodemajer sa 29 pogodaka, Rièardson je završio sa 25, Džo Džonson sa 24, a Šon Merion sa 20. Niksima, kojima je ovo sedmi poraz zaredom i drugi pod novim trenerom Herbom Braunom, nije pomogla ni izvanredna partija Džamala Kroforda koji je ubacio 40 poena.

Sakramento Kingsi brzo su se oporavili od teškog poraza protiv San Antonija. U noæi izmeðu utorka i srede po srednje-evropskom vremenu "kraljevi" su i bez povreðenog Krisa Vebera lako pobedili Nju Džersi Netse – 113:93. Predrag Stojakoviæ igrao je 40 minuta, postigao 25 poena, uz odlièan šut iz igre 9-14, imao 5 skokova, 2 asistencije i jednu ukradenu loptu. Najbolji pojedinac meèa bio je centar Kingsa Bred Miler sa 31 poenom, 12 skokova i 5 asistencija, a "dabl-dablove" su ostvarili i Katino Mobli (20 poena, 10 asistencija i 7 skokova) i Majk Bibi (19 poena, 10 asistencija, 4 skoka). Sa druge strane, Nenad Krstiæ je uz 8 koševa imao 7 uhvaæenih lopti - 5 u napadu, i jednu asistenciju za 30 minuta igre, a posle meèa pohvalio ga je pomoæni trener Sakramenta, legendarni Pit Karil. Najbolji u poraženom timu bio je Vins Karter sa 23 poena, uz solidne partije rezervista Skalabrinija (13), Tomasa (12) i Vona (11).

Èikago je nastavio pobednièku seriju, a èetvrti trijumf u pet veèeri Busli su ostvarili protiv Denvera u svom "Junajted Centru" - 111:107. Kirk Hajnrik je ubacio 23 poena, a Edi Kari 14 u poslednjoj èetvrtini, tako da ni raspoloženi Karmelo Entoni, sa 32 poena, 15 u poslednjih 12 minuta, nije uspo da napravi preokret. Memfis je stavio Pau Gasola na listu povreðenih, ali su Grizliji ipak savladali Orlando - 95:83, dok je Boston prekinuo seriju od devet poraza na gostovanjima i trijumfovao u Šarlotu – 97:92.

XS
SM
MD
LG