Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/LA Klipers.jpg ">Povratak Marka Jariæa doneo pobedu Klipersima - 2005-01-25


Protekle veèeri odigrano je sedam utakmica NBA sezone, a posle više od mesec dana pauze u tim Los Anðeles Klipersa vratio se Marko Jariæ. Plejmejker reprezentacije SCG zbog povrede stopala nije igrao još od 19. decembra, a sa njim u sastavu Klipersi su prekinuli seriju od pet poraza, trijumfom nad Dalasom u svom "Stejpls Centru" - 97:87. Jariæ je poèeo meè na klupi, igrao 23 minuta, uz uèinak 9 poena, 4 asistencije, po jedna ukradena lopta i blokada. Željko Rebraèa je na parketu proveo sedam minuta i zabeležio samo jedan skok u odbrani.

Derbi veèeri odigran je u Mineapolisu, gde su domaæi Ti-Vulvsi iskoristili izostanak dvojice startera iz šampionske ekipe Detroita i nalaeli Pistonsima èetvrti poraz zaredom – 86:83. Rip Hamilton nije se ni "skinuo" zbog problema sa desnim butnim mišiæem, dok je Tejšon Prins odmah na poèetku utakmice izvrnuo levi skoèni zglob i do kraj se nije vraæao na parket. Darko Milièiæ zbog gripa nije ni bio sa ekipom. Kao i prethodne dve pobede Minesote, veliki udeo u trijumfu imala je klupa, predvoðena Volime Zerbijakom (15 poena) i Edijem Grifinom (14 koševa, 10 skokova, 7 blokada). Kevin Garnet je bio najefikasniji sa 22 poena, ali je tek peti put ove sezone propustio "dabl-dabl" zbog "samo" devet skokova.

Prvi put posle više od dve godine Èikago Bulsi imaju pozitivan skor. Najuspešniji profesionalni tim poslednje decenije 20. veka, koji iza sebe, od raspada tima sa Majklom Džordanom i Skotijem Pipenom, ima šest gubitnièkih sezona, ostvario je 20. trijumf ove sezone – 107:82 u Atlanti protiv Hoksa. Bulsi još od 1998. godine, poslednje Džordanove sezone u Èikagu, nisu bili "u plusu" ovako kasno u sezoni. Šestorica košarkaša Èikaga imala su dvocifren uèinak, najefikasniji je bio Edi Kari sa 19 poena, dok je kod poraženih, Peða Drobnjak bio nezapažen – 2 poena, po jedan skok, ukradena lopta i blokada za 16 minuta igre.

Lebron Džejms zamalo je "promašio" treæi "tripl-dabl" u poslednja èetiri meèa, ali ni njegova sjajna partija – 31 poena, 10 skokova, 8 asistencija, nije bila dovoljna Klivlendu u duelu sa Vašington Vizardsima. Sudar drugog i treæeg tima po procentu uspešnosti na Istoku, protekao je u znaku rezerviste Vašingtona, Entonija Pilera, koji je sa 14 poena - tri trojke, u poslednjoj èetvrtini, doveo svoj tim do konaènih 106:97. Vizardsi su ovim trijumfom došli do 25. pobede u sezoni, koliko su imali u celom prošlom šampionatu.

U ostalim meèevima, Alen Ajverson je ubacio 45 poena, uz 11 asistencija, a Filadelfija je pobedila Majami – 106:98, Hjuston je i bez Trejsija Mekgrejdija, koji je odsustvovao zbog porodiènih problema, ponovo bio bolji od Orlanda – 89:78, dok je Portland naneo vodeæem San Antoniju deseti poraz u sezoni – 107:99.

XS
SM
MD
LG