Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/nba_logo_150_eng_7jan04.jpg">Za najbolje igraèe u decembru - NBA liga je proglasila Dvejna Vejda  i  Dirka Novickog  - 2005-01-05


Vejd je pomogao Majamiju da doðe do najboljeg skora na Istoku, sa prosjekom od 23 poena, 7.7 asistencija i 5.9 skokova, dok je Novicki prosjeèno po utakmici.2 poena, uz 9 skokova, 2.4 asistencije i 1.6 blokada.

Predrag Stojakoviæ sa 21 i Kris Veber sa poenom više, pomogli su Kingsima iz Sakramenta da prvi put poslije posle 13 januara 1996, savladaju Nikse u njujorškom Medison Skver Gardenu 105:98. Solidno je odigrao i Moris Evans, koji je u odluèujuæem – poslednjem periodu igre koji su Kingsi dobili sa 5 poena razlike – potpuno zaustavio najboljeg igraèe u timu Lenija Vilkinsa – Stefona Marberija. Marberi je meè završio sa 26, a Alen Hjuston 21 poenom.

Džermejn O Nil može da kaže da se, nakon suspenzije na petnaest utakmica - definitivno vratio u formu. U Indijanapolisu – za pobjedu Pejsersa protiv Baksa iz Milvokija 116:99 – ubacio je èak 55 poena. Nakon utakmice O Nil je rekao da mu je žao što to nije bio njegov uèinak protiv San Antonio Sparsa – pošto je – u sklopu humanitarne akcije igraèa koje zastupa menadžer Arn Telem – najavio da æe za svaki postignuti poen – žrtvama cunamija uplatiti po hiljadu dolara.

Što se tièe Sparsa, oni su lako savladali Los Anðeleske Lejkerse 100:83. O superiornosti tima Grega Popoviæa najbolje možda govori podatak da je Tim Dankan je na parketu proveo samo 28 minuta, ubacivši svega 12 poena.

Finiks je u Miniapolisu nastavio ovogodišnju seriju trijumfa – a kao i za svaku drugu – za pobjedu protiv domaæih Timbervulvsa – pobrinuo se trio Neš – 20 poena, 16 asistencija, Merion – 28 poena, 8 skokova i Stodemajer 34 poena 8 skokova. Domaæinu nije pomogao ni rekordan uèinak prošlogodišnjeg MVP-ja lige Kevina Garneta koji je uz 17 skokova ubacio 47 poena.

Dodajmo da je Nju Džersi Nenada Krstiæa uprkos vrlo dobroj partiji Vinsa Kartera poražen, ovdje u Vašingtonu 112:88. Najbolji meðu Vizardsima bili su Leri Hjuz sa 33, Gilbert Arinas 20b i Entoan Džejmison koji je uz 13 poena dodao 10 skokova. Bivši centar beogradskog Partizana bio je solidan – za 31 minut, 9 poena, 5 asistencija i 4 skoka.

Finiks je i u Traget Centru potvrdio da je trenutno najbolji tim u ligi. Uz sada veæ standardno efikasne Meriona i Stodemajera, igru je kao i po obièaju vodio Stiv Neš (16 asistencija +20 poena) koji je dramatièno preokrenuo igru tima iz Arizone. Tokom treæe èetvrtine Sansi su vodili sa 21-m poenom prednosti, a predvodjeni Garnetom (rekord karijere sa 47 poena) domaæi su ublažili poraz ( 13-ti u sezoni).

San Antonio Spursi su lako pobedili Los Andjeles Lejkerse u SBC Centru u Teksasu, a osim što je po obièaju zaustavio Brajanta, Brus Boven koji važi za jednog od najboljih defanzivaca u ligi uspeo je da ubac i 24 poena i bude najbolji strelac tima.

XS
SM
MD
LG