Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Finiks.jpg ">Finiks Sansi ostvarili 11. uzastopnu pobedu - 2004-12-27


Devet utakmica NBA šampionata odigrano je u noæi izmeðu nedelje i ponedeljka po srednje-evropskom vremenu, ali bez znaèajnijeg uèinka košarkaša iz SCG. Golden Stejt je pobedio u Sakramentu, Finiks je ostvario 11. uzastopni trijumf, a najuspešnije individualno veèe imao je Majkl Red, koji je Bulsima ubacio 39 poena.

Predvoðeni sjajnim Džejsonom Rièardsonom, koji je svih 26 poena postigao u drugom poluvremenu, Voriorsi su napravili preokret u treæoj èetvrtini i uspeli da saèuvaju prednost do kraja, na putu do prvog trijumfa u prestonici Kalifornije, još od 9. aprila 1998. godine – 98:94. Nijedan od košarkaša iz današnjeg sastava Kingsa nije bio u Sakramentu, kada je Golden Stejt ostvario tu pobedu. Pored Rièarsdsona istakao se i Troj Marfi sa 19 poena i 13 skokova, dok su kod Kingsa najefikasniji bili Kris Veber sa 28 i Peða Stojakoviæ sa 18 poena. Stojakoviæ je za 43 minuta imao i 4 skoka, po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Pored Stojakoviæa, sinoæ je aktivan bio i Željko Rebraèa, èiji Klipersi su lako poraženi u Hjustonu – 96:79. Rebraèa je na parketu "Tojota Centra" proveo 10 minuta i imao samo jedan skok u odbrani, a Marko Jariæ propustio je i drugu utakmicu zaredom zbog povrede desnog stopala. Presudnu ulogu u trijumfu domaæih Rokitsa imala je udarna trojka Mekgrejdi-Ming-Džekson. Ti-Mek je postigao 21 koš, uz 9 asistencija, 7 skokova i 3 blokade, Ming je uz 20 poena, imao 11 uhvaæenih lopti i 3 blokade, a Džim Džekson je završio sa 21 pogotkom.

Finiks se namuèio protiv Toronta, mnogo više nego što to konaènih 106:94 govori, ali je na kraju ostvario 11. uzastopnu pobedu i poveæeo prednost u odnosu na prvog pratioca u diviziji Pacifik – Sakramento. Sansi trenutno imaju skor 24 pobede i 3 poraza, i imaju relativo veliku prednost i u odnosu na konkurente za najbolji skor u ligi – San Antonio i Majami. Protiv Reptorsa, Amari Stodemajer je bio najefikasniji sa 33 poena, uz 6 skokova i 5 blokada, dok su Stiv Neš, Šon Merion i Kventin Rièardson ubacili po 18 koševa. Merion je imao i 18 skokova, a Neš 13 asistencija. Žarko Èabarkapa presedo je ceo meè na klupi, baš kao i Saša Pavloviæ, èiji Klivlend je kod kuæe pobedio Nju Orleans – 100:91.

Pobednièka serija Èikago Bulsa završila se u Milvokiju, u dvorani u kojoj "bikovi" nikada do sada nisu trijumfovali, a egzekutor je bio Majkl Red. All-Star košarkaš Baksa, ubacio je rekord sezone 39 poena, samo èetiri dana pošto je protiv Blejzersa završpio meè sa negativnim rekordom sezone – 4 poena i doveo svoj tim do prvog trijumfa u poslednjih šest utakmica – 99:92. To je ujedno bila 13. uzastopna pobeda Milvokija nad Èikagom u "Bredli Centru".

Ovdašnji Vašington Vizardsi doživeli su najteži poraz ove sezone. Mineosta je u svom "Target Centru" trijumfovala sa 109:74, Zerbijak je ubacio 23 koša, Kasel poen manje, a Kevin Garnet bio na pragu "tripl-dabla" (18 poena, 12 skokova, 8 asistencija), uz 4 sjajne blokade. Dirk Novicki je sa 36 poena doveo Dalas do pobede u Denveru – 102:88, Njujork je u prvom meèu bez Džamala Kroforda pobedio Šarlot – 91:82, dok je San Antonio i 15. put zaredom pobedio Boston, ovog puta 107:90. Seltiksi su poslednji put trijumfovali na Sparsima 8. januara 1997. godina, kada je Tim Dankan još bio na Univerzitetu Vejk Forest. Poslednji trijumf u San Antoniju, Boston je zabeležio 14. febrauara 1990. godine, u ruki sezoni Dejvida Robinsona!

XS
SM
MD
LG