Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/english/images/AP_Shaquille_O'Neal_-_150_1.jpg">Gosti slavili na Božiæ - 2004-12-26


Na Božiæni dan u NBA ligi odigrane su dve izuzetno interesantne utakmice, a oba puta trijumfovali su gosti. Najpre je Detroit pobedio pejserse u Indijanpolisu – 98:83, da bi Majami, posle dodatnih pet minuta, u Los Anðelesu bio bolji od Lejkersa – 104:102.

Prvi duel Indijane i Detroita od èuvene tuèe na Oburn Hilsu krajem novembra protekao je bez incidenata, a posle 15 utakmica suspenzije, u tim domaæih vratio se jedan od izgrednika – Džermejn O'Nil. Ipak, Pistonsi su uspeli da se revanširaju za tadašnji ubedljivi poraz, a kljuènu trojku postigao je Rašid Valas devedeset sekudni pre kraja. Najefikasniji u pobednièkom timu bio je Rièard Hamilton sa 25 poena, Èonsi Bilaps je ubacio 20, Tejšon prins 18, a pomenuti Rašid Valas – 16. S druge strane, Džermejn O'Nil, kome je prvobitna kazna od 25 meèeva smanjena na 15, bio je veoma zapažen sa 21 košem, 7 skokova i 5 blokada.

S obzirom na medijsku pažnju koja je pratila meè u Los Anðelesu, duel Lejkersa i Hita, ili Brajanta i O'Nila, kako su ga predstavljali ovde u SAD, opravdao je oèekivanja. Gosti sa Floride ostvarili su 11. uzastopni trijumf, izjednaèili klupski rekord po broju "vezanih" pobeda, i sve to bez pomoæi Šakila O'Nila u produžetku. O'Nil je napravio šestu liènu grešku 2 minuta i 15 sekundi pre kraja upravo na Brajantu, koji je sa penala doveo svoj tim u voðstvo 93:91. Kobi meðutim, nije poentirao do kraja meèa, završivši sa rekordom sezone – 42 poena, ali i 9 izgubljenih lopti. U poslednje tri sekunde imao je priliku da trojkom dovede svoj tim do pobede, ali je promašio relativno otvoren šut do koga je došao uprkos èinjenici da je trener Hita Sten Van Gandi na njega stavio i Dvejna Vejda i Edija Džonsa.

Vejd je završio sa 29 poena i 10 asistencija, O'Nil sa 24 koša i 11 skokova, a dabl-dabl kod gostiju ostvario je i Judonis Haslim (po 11 poena i skokova). Edi Džons je završio meè sa 18 koševa i 7 uhvaæenih lopti, dok je dejmon Džons ubacio 11 poena. Kod Lejkersa, pored Brajanta istakli su se Lamar Odom sa 24 poena i 11 skokova i Kris Mim – 11 koševa, 14 uhvaæenih lopti.

XS
SM
MD
LG