Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/voa_nba_artest_fight_pacers_detroit_ron_150.jpg">Džemenu O Nilu smanjena kazna sa 25 na 15 utakmica neigranja - 2004-12-22


Na arbitraži koju je teražio sindikat igrača NBA lige – arbitar Rodžer Kaplan odlučio je da smanji sa 25 na petnaest utakmica neigranja, kaznu Džemenu O Nilu, koji je sa još trojicom saigrača učestvovao u tuči sa navijačima Detroita. Kazne Ronu Artestu, Stivenu Džeksonu i Entoniju Džonsonu nisu umanjene, ali su čelnici NBA lige – saopštili da ne priznaju odluke arbitraže i arbitra koji je po njihovom mišljenju nenadležan da odlučuje o suspenziji igrača. Zamjenik Dejvida Sterna – Ras Granik, rekao je da će o nadležnosti u konkretnom slučaju odlučiti Sud u Njujorku, na ročištu koje je zakazano za sjutra u 10 sati po lokalnom vremenu. Ako bi se potvrdila odluka arbitra – Džermen O Nil bi zaigrao već u subotu – u debri susretu protiv Detrota.

Sinoć je odigrano 6 utakmica NBA šampionata. Predrag Stojaković je bio najefikasniji u pobjedi Kingsa iz Sakramenta protiv solidnih vašingtonskih Vizardsa 103:94. Stojaković je ubcio 26 poena, od čega 5 trojki, a solidnu partiju prikazali su Majk Bibi sa 24, Kris Veber sa 20 poena i 9 skokova. Bila je to 16 pobjeda Kingsa u posljednjih 19 utakmica. najefikasniji trojac NBA lige - Hjuz, Arinas i Džejmison - sinoć je sa ukupno 61-im poenom bio ispod prosjeka.

Prva zvijezda Kavalirsa iz Klivlenda - LeBron Džejms – predvodio je sa 26 poena, 12 asistencija i 6 uhvaćenih lopti – ekipu Pola Sajlsa do pobjede nad Timbervulvsima iz Minesote 107-97. Odlično su odigrali Zidrunas Ilgauskas sa 25 i Džef Mekinis koji je susret završio sa 21 poenom. Prošlogodišnji MVP šampionata Kevin Garnet bio je najbolji u ekipi Minesote – 26 poena i 134 skokova.

LA Klipersi su sa mnogo više muke nego što se očekivalo pobijedili trenutno najslabiju ekipu u ligi - Nju Orlians Hornetse, posle produžetka 100:91. Bobi Simons je za ekipu Majka Dan Livija ubacio 30 poena, a Elton Brend 23 uz 13 skokova. Marko Jarić nije igrao zbog povrede stopala, a Rebrača je utakmicu presjedio na Klupi. Kod popraženih Dejvid Vesli 22, a Li Nejlon 21 poen.

U ostalim utakmicama – Njujork je katastrofalno poražen u svom Medison Skver Gardenu – od Dalasa 123-94. Tim Dona Nelsona je prvo poluvrijeme riješio sa čak 39 poena predsnosti. Odlično je igrao Džoš hauard koji je sinoć osvario rekord karijere 26 poena i 16 skokova. Majami je na svom terenu, bez Šekila O Nila koji je pauzirao zbog lakše povrede, savladao Boston 108:100, dok suNetsi iz Nju Džerzija – bez Vinsa Kartera koji bi trebalo da nastupi tek od ponedjeljka – slavili u šarlotu protiv Bobketsa 94-91.

XS
SM
MD
LG