Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/mdf800778.jpg ">Šekil O Nil uoèi subotnje utakmice poruèio Kobiju Brajantu da mu ne staje na put  - 2004-12-21


Sinoæ i jutros pdgigrano je šest zanjimljivih i nezvjesnih utakmica NBA lige. Pobjednik u Denveru, Ouklendu i Filadelfiji odluèen je – bukvalno - u posljednjim sekundama...

Memet Okur je sa linije slobodnih bacanja 4 sekunde prije kraja prekinuo crnu seriju od 7 uzastopnih poraza Jute koja je meè u Filadefiji dobila sa 103:101. Ovu krajnje zanimljivu utakmicu obilježio je bek Siksersa Alen Ajverson koji je ubacio 51 poen i postao drugi NBA igraè u poslednjih 18 sezona – kome je pošlo za rukom da na dvije uzastopne utakmice postigne više od 50 poena.

I utakmicu u Ouklendu protiv Voriorsa Vizardsi iz Vašingtona dobili su poenima Gilberta Arinasa u posljednjoj sekundi – za konaènih 103:101 ponovo je bio zaslužan najefikasniji trio u ligi – Arinas - Hjuz – Džejmisom sa kombinovanim uèinkom 72 poena i 26 skokova. Sva trojica su u sezoni 2001/2002 nastupali upravo za Golden Stejt.

Ni veæa nadmorska visina uticala na fenomenalnu formu Amarea Stodemajera, koji je za pobjedu Sansa protiv Nagetsa u Denveru 107-105, ubacio 32 poena. Odlièno je igrao i Kventin Rièardson sa 19 poena, ukljuèujuæi i odluèujuæi koš uz zvuk siene. Bio je to deveti uzastopni i osamnaesti trijumf u posljednjih 19 utakmica ekipe koju vodi Majk D’Antoni. Žarko èabarkapa je meè presjedio na klupi. U timu Denvera – nije bilo povrije]enih Karmela Entonija i Markusa Kembija – a Andre Miler je ostvario prvi dabl dabl u sezoni – 23 poena i 11 asistencija.

U ostalim utakmicama – Hjuston je lako savladao Toronto, Èikago je zabilježio i èetvrtu uzastopnu pobjedu protiv Portlanda 92:87, dok su Lejkersi doživjeli novi poraz u Stejpls Centru – od Memfisa 82:72. Vlade Divac nije igrao zbog bolova u leðima. Kobi Brajant je još jednom razoèarao –11 poena uz svega 2 uspješna od 16 šuteva na koš.

Kobi Brajant æe u subotu prvi put igrati protiv Šekila O’Nila, sa kojim je u tandemu osvojio tri šampionska prstena. Uoèi tog susreta ponovo se prièa o njihovoj meðusobnoj netrpeljivosti, a ulje na vatru dolio je Šekil – upozorivši Brajanta da mu ne staje na put. U intervjuu za TV mrežu ABC O Nil je dolsovno rekao – Ako sa Korvetom udariš u betonski zid, znaš šta æe se desiti. Kobi je Korveta – a ja sam betonski zid. Znamo šta bi se desilo”, rekao je O’Nil.

Sinoæ je odigrana i jedna utakmica NFL šampionata. Aktuelni prvak, Nju Ingland Petriotsi poraženi su od jedne od najgorih ekipa ove sezone – Majamija 29:28. Gosti su presjekli èak èetiri pasa indisponiranog kvoterbeka Petriosa Toma Brejdija, a Majami je u posljednjih 2 minuta i 8 sekundi imao dva taè dauna – i tako praktièno onemoguæio šampiona da u plej ofu ima prednost domaæeg terena u odnosu na Pitsburg. Bio je to tek drugi poraz Petriotsa u proteklih 29 utakmica, 2 ove sezone.

XS
SM
MD
LG