Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/KIA.jpg">KIA Spektra nije prošla test amerièkog Instituta za osiguranje i bezbjednost na putevima - 2004-12-20


Institut je testirao pet malih automobila – koji su, pri brzini od 65 kilometara na sat udarali u barijeru. Kao najsigurnije vozilo – pokazala se Mazda 3, èiji je vozaè izložen vrlo malom riziku da se povrijedi.

Hjundai Elantra je rangiran kao Dobar – pošto prethodna dva testa nije prošao zbog curenja goriva i problema sa er-begom.

Adrian Lund iz Instituta za osiguranje i bezbjednost na putevima - kaže da je Hjundai morao da dokaže da je njegova Elantra bezbjedan auto, a dio prodatih automobila je opozvan i kupcima su uruèeni novi.

Suzuki Forenca i Saturn Ajon – dobili su zadovoljavajuæe ocjene, dok je najgore na testu prošla KIA Spektra – Glava Lutke vozaèa – se odbila od erbega i udarila u okvira vrata.

Sama konstrukcija nije u redu, er-beg ne pruža potrebnu sigurnost i dosta toga se mora promjeniti kaže Adrian Lund.

Kompanije KIA MOTORS saopštila je da garantuje bezbejdnost u svim svojim vozilima, ali da se u svijetlu novih testova veæ razmišlja o redizajnu.

XS
SM
MD
LG