Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/Toronto.gif"> NBA liga odobrila razmjenu Vinsa Kartera za  Alonza Mornirnga, Erika i Arona Vilijamsa - 2004-12-20


NBA liga je danas dala i zvaènièno odobrenje razmjene igraèa koju su u petak obavili Nju Džersi i Toronto. Trejdovani Vins Karter, Alonzo Mornirng, Erik i Aron Vilijams – nisu igrali u juèerašnjem duelu Netsa i Reptorsa.

38 poena Rièarda Džefersona, uz najbolji ovogodišnji uèinak Nenada Krstiæa – 15 poena i 4 uhvaæene lopte za 28 minuta – nisu pomogli Netsima na gostovanju u Er Kanada Centru. Toronto je predvoðen Morisom Petersonom sa 20 i Lamondom Marejom koji je ubacio 18 poena – slavio sa 110:99.

I bez Krisa Vebera koji je utakmicu, zbog povrede koljena odgledao sa klupe, Kingsi iz Sakramenta su u svojoj "Arko areni" lako savladali najlošiji tim u dosadašnjem dijelu šampionata Nju Orlians - 107:71. Predrag Stojakoviæ je za 30 minuta ubacio 21 poen, Darius Songajla je ostvario dabl dabl – 13 poena i 11 skokova, a Bred Miler je uz 17 poena, imao i 6 asistencija i devet uhvaæenih lopti.

Najzanimljivija utakmica odigrana je u Njujorku, gdje su domaæi Niksi zahvaljujuæi fenomenalnoj igri Džamala Kroforda u drugom poluvremenu - savladali Jutu 94:93. Kroford je ubacio 24 poena, 11 u poslednjih pet minuta. U timu Džerija Slouna koji je sinoæ pretrpio i 7 uzastopni poraz, u startnoj petorci bio je Aleksandar Radojeviæ koji je za 26 minuta, uz 4 skoka ubacio i 5 slobodnih bacanja.

U ostalim utakmicama - Majami je u NBA derbiju Floride savladao Orlando Medžik 117:107. Najbolji na terenu bio je Šekil O'Nil sa 27 poena. Klipersi iz Los Anðelesa poraženi su i peti put za redom. Od Memfisa u Stejpls Centru - 92:82 Marko Jariæ je za 42 minuta, zabilježio samo 6 poena i 6 asistencija.

NFL: Pekersi i Èardžersi u plej offu

Pejton Mening je, za pobjedu Koltsa protiv Rejvensa iz Baltimora ostvario i 47 taèdaun pas, ali je propustio priliku da u posljednjim trenucima utakmice izjednaèi 20 godina star rekord Dena Marina koji je kao kvoretrbek Majami Dolfinsa u regularnom dijelu sezone zabilježio 48 taèdaun pasova. Inaèe još dva tima su obezbijedila uèešæe u plej offu.

San Diego Èardžersima nije zasmetala ni izuzetno niska temperatura ni snijeg da ostvare i osmu uzastopnu pobjedu – to je njihova najuspješnija serija od 1987. Klivlend Braunsi su poraženi sa 21-0 – što je istovremeno prvi put od 1993. da je San Dijego u potpunostii zaustavio protivnièljki napad.

San Dijego inaèe igra u Amerièkoj zapadnoj fudbalskoj konferencij. U plej off se iz Nacionalne konferencije Sjever - plasirao i tim iz Grin Beja. Pekersi su na svom terenu poraženi od Džeksonvila 28-25, ali su mjesto u plej offu obezbijedili zahvaljujuæi porazima direktne konkurencije iz Dalasa, Kerolajne, Èikaga i Njujorka. Grin Bej Pekersi su inaèe tek osmi klub u istoriji NFL-a koji je uspio da se domogne plej ofa – poslije èetiri poraza i svega jedne pobjede na startu šampionata.

XS
SM
MD
LG