Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.voanews.com/english/images/whitehouse_george_bush_thumbsup_150_03nov04.jpg ">Predsednik Buš liènost godine magazina Tajm - 2004-12-19


Amerièki nedeljnik «Tajm» proglasio je predsednika Buša za liènost godine. Urednici «Tajma» svake godine biraju liènost za koju smatraju da je, bilo na pozitivan ili negativan naèin, najupeèatljivije obeležila proteklu godinu.

U obrazloženju svoje odluke Tajm navodi da je predsednik Buš uspeo da fokusira politièku debatu tokom predizborne kampanje zahvaljujuæi èemu su opcije postale sasvim jasne, zatim da je oblikovao stvarnost u skladu sa svojim zamislima, kao i da je, kako je navedeno, stavio na kocku svoju, kao i veru amerièkog naroda u moæ liderstva. Ovo je drugi put da je Tajm proglasio predsednika Buša za liènost godine.

Amerièki nedeljnik tradicionalno proglašava liènost godine još od 1927. godine, a svoje priznanje je, izmedju ostalih, dodelio i indijskom lideru i pacifisti, Mahatmi Gandiju, i nacistièkom vodji, Adolfu Hitleru.

XS
SM
MD
LG