Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/serbian_17dec04_lemony_150.jpg">U amerièke bioskope stigla mtaèna komedija “Serija nesreænih dogaðaja Denijela Hendlera” - 2004-12-17


Umesto uobièajenog crvenog tepiha, zvezde filma su na holivudskoj premijeri koraèale po crnom tepihu, za koji su se u šali složile da je sasvim u duhu tog ostvarenja, ali je vesela atmosfera više podseæala na prazniènu zabavu nego filmsku premijeru.

Glavnu ulogu u filmu - okrutnog grofa Olafa koji tiraniše tri siroèeta, tumaèi Džim Keri a tu je i Meril Strip u ulozi paranoiène teta Džozefine, Džad Lou kao glas Lemonija Sniketa i komièar Bili Konoli u ulozi ujka Montija. «Lemonija Sniketa» mnogi veæ porede sa serijom filmova o Hari Poteru, ali autori navode da se dve prièe u mnogome razlikuju. Emili Brauning koja glumi najstarije siroèe kaže da ljudi ponekad potcenjuju deèiju inteligenciju i da su zato romani Danijela Hendlera tako popularni jer on ne podilazi deci nego ih poštuje. Uoèi premijere film je veæ dobio pohvalne ocene kritièara, i veruje se da æe znaèajno obogatiti prazniènu bioskopsku ponudu.

XS
SM
MD
LG