Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Finiks.jpg ">Najbolji start Sansa u 37-godišnjoj istoriji kluba - 2004-12-14


Realtivno mirno veèe u NBA ligi, sa ukupno pet utakmica, obeležio je duel u Los Anðelesu, u kome su Boston Seltiksi posle dva produžetka pobedili domaæe Kliperse – 134:127.

Klipersi su vodili veæim delom utakmice, osam minuta pre kraja regularnog dela imali 12 razlike, ali se Seltiksi nisu predavali, èak ni kada je skoro èetiri minuta pre isteka poslednje èetrtine zbog šest faulova izašao Pol Pirs, koji je prethodno ubacio 33 poena. U njegovom odsustvu, ulogu lidera preuzeli su Riki Dejvis i Geri Pejton. Dejvis je praktièno izborio prvi produžetak sa 19 od ukupno 34 koša u poslednjem "kvoteru", a dva poena je ubacio u prvom produžetku, dok je Pejton 6 od 15 postigao u drugom ekstra periodu. Kod Klipersa najefikasniji je bio Mageti sa 38 pogodaka, dok je Jariæ pružio verovatno najgoru partiju sezone – bez poena za 26 minuta, po 3 skoka i asistencije. Rebraèa ponovo nije ulazio u igru.

Finiks je ostvario 18. pobedu ove sezone – 121:100 protiv Orlanda u svojoj "Amerika Vest Areni", i uz samo tri poraza, ima najbolji skor u ligi. Pored toga, ovo je najbolji start Sansa u 37-godina dugoj istoriji kluba. Stiv Neš (6 poena, 10 asistencija, 5 skokova za 27 minuta) je imao problema sa liènim greškama, ali je Leandro Barbosa bio odlièan sa 19 poena, po 4 skoka i asistencije za 21 minuta, uz standardne Meriona (19 poena, 10 skokova), Stodemajera (21 koš, 9 uhvaæenih lopti), Džonsona (18 poena, 7 asistencija, 6 skokova) i Rièardsona (26 poena, 5 skokova, 4 asistencije). Žarko Èabarkapa odigrao je prva èetiri minuta ove sezone, postigao 3 poena, uz jedan skok.

Ne kao u Los Anðelesu, ali veoma uzbudljivo bilo je i u Èkagu, gde su Mevsi, najviše zahvaljujuæi Majklu Finliju pobedili Bulse – 94:93. Finli je postigao 27 poena, trojku za izjednaèenje na kraju poluvremena, još jednu na kraju treæeg "kvotera" i odluèujuæi koš, tri sekunde pre kraja. Poslednju priliku za pobedu domaæih propustio je Kirk Hajnrik. Majami je bez Dvejna Vejda (povreda skoènog zgloba), ali sa O'Nilom koji je sa 40 poena postavio rekord sezone (12 skokova i 5 blokada pride) lako izašao na kraj sa Vizardsima – 106:83, dok je Klivlend trijumfovao u Memfisu – 92:86 (Saša Pavloviæ presedeo meè na klupi).

XS
SM
MD
LG