Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/aptn_gaza_attack_eng_150_10oct04.jpg ">Poginula najmanje èetvorica izraelskih vojnika - 2004-12-12


Najmanje èetvorica izraelskih vojnika su ubijena, a šestorica ranjena u eksploziji u tunelu, u blizini jednog izraelskog kontrolnog punkta na granici izmeðu Egipta i Pojasa Gaze.

Palestinski militanti su ubrzo posle eksplozije otvorili minobacaèku vatru na izraelske vojnike u oblasti blizu Rafe. Odgovornost za napad preuzela je ekstremistièka organizacija Hamas i jedna manja grupa nazvana Jastrebovi Fataha. Njihov portparol je saopštio da je napad u tunelu izvšilo nekoliko bombaša samoubica koji su detonirali tonu i po eksploziva.

Nešto ranije u južnom delu Gaze, palestinske bolnièke vlasti su saopštile da je jedan izraelski tenk projektilom ranio sedmoro dece u dvorištu osnovne škole u izbeglièkom logoru Kan Junis. Izraelski vojni izvori tvrde da su trupe pucale u militante koji su izvršili minobacaèki napad na jedno jevrejsko nasilje.

XS
SM
MD
LG