Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Sijetl.jpg ">Sijetl trijumfovao u San Antoniju - 2004-12-09


Protekle veèeri odigrano je 10 NBA utakmica, a gostujuæi timovi ostvarili su èak osam pobeda. Najvrednija je verovatno ona do koje su stigli Sijetl Soniksi, protiv jednog od glavnih favorita za titulu – San Antonio Sparsa.

Drugi put ove sezone Soniksi su bili bolji od San Antonija, ovog puta 102:96, i tako još jednom pokazali da partije koje pružaju od poèetka ove šampionata nisu sluèajnost. Rej Alen je postigao 29 poena i bio najzaslužniji što su gosti veæ posle prvog poluvremena imali 19 razlike, a u završnici, kada su Sparsi predvoðeni sjajnim Timom Dankanom prišli na koš zaostatka, ubacio je dve trojke i "prelomio" meè. Rašar Luis završio je sa 16 koševa, a Vladimir Radmanoviæ sa 5 poena, 7 skokova, po jednom asistencijom i blokadom za 24 minuta. Kod domaæih, kojima je ovo bio prvi poraz u San Antoniju u poslednje 22 utakmice, Dankan je imao 39 koševa, 10 skokova i 4 blokade.

Posle odliènih partija u Nju Orleansu i Dalasu, zvanièni šampioni Detroit Pistonsi vratili su se kuæi i uprkos povredi Vinsa Kartera, tek posle produžetka pobedili Toronto – 90:86. Karter je na poèetku drugog poluvremena nategao ahilovu tetivu i nije se vraæao na parket, a pitanje je da li æe igrati i sutra uveèe protiv Denvera. Utakmica je odigrana nekoliko sati pošto su podignute optužnice protiv petorice košarkaša Indijane i sedmorica navijaèa, meðu kojima je i brat Bena Valasa. Sam Valas nije hteo da komentariše sada veæ èuvenu tuèu, ali je sa 15 poena, 16 skokova i 6 blokada bio najzaslužniji za trijumf svog tima, u kome je Darko Milièiæ uèestvovao sa 2 poena, 4 skoka i jednom blokadom za 10 minuta igre. Najefikasniji kod Pistonsa bio je Rip Hamilton sa 19 koševa.

Produžetak je zamalo izbegnut u Los Anðelesu, gde su Lejkersi u uzbudljivoj završnici izgubili od Finiksa – 113:110 i tako dozvolili Sansima da održe najbolji skor u ligi - 16 pobeda i samo tri poraza, identièan kao Sijetl. Vlade Divac nije ulazio u igru, a Lejkersi su prvo voðstvo stekli tek pred kraj treæe èetvtrine. Predvoðeni Brajantom, koji je ostvario drugi uzastopni i treæi "tripl-dabl" ove sezone (20 poena, 14 skokova, 11 asistencija), domaæi su brzo napravili 13 razlike – 107:94, ali su Sansi odgovorili serijom 15:0, da bi Kventin Rièardson, trojkom 7 sekundi pre kraja postavio konaèan rezultat. Poslednji pokušaj Brajanta da izbori produžetak nije bio uspešan.

Atlanta je doživela još jedan poraz u svojoj dvorani – 97:89 protiv Memfisa, a Peða Drobnjak nije bio raspoložen za šut. Promašio je svih sedam pokušaja iz igre, ali je sa linije penala bio bez greške 6-6, uz 5 skokova, 3 blokade, 2 asistencije i jednom ukradenom loptom. Minesota je pregazila Filadelfiju u "Vakovija Centru" - 119:84, a pobede na gostujuæim parketima ostvarili su i Denver – ovde u Vašingtonu 111:105, Njujork – u Nju Orleansu 86:79, Majami – u Milvokiju 101:96 i Orlando – u Solt Lejk Sitiju – 106:100. Èasto domaæih, uz Pistonse, spasli su Èikago Bulsi neobièno ubedljivom pobedom nad Klivlendom – 113:85.

XS
SM
MD
LG