Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/serbian_9dec04_missdigitalworld_150.jpg">Mis Didžital Vrld Monumedia - 2004-12-09


Umetnici, veæ stotinama godina, pokušavaju da na najrazlièitije naèine prikažu idealnu žensku lepotu. Za razliku od skulptora koji su oblikovali mermer, umetnici 21. veka koriste komjutere.

Umetnici kreiraju – kao i njihovi prethodnici u ranijim vekovima – ideal ženske lepote. Ipak, ovi moderni umetnici to rade sastavljajuæi lepotice od digitalnih elemenata. Zahvaljujuæi savremenoj tehnologiji neke od njih izgledaju toliko stvarno da bi mogle da uèestvuju na izboru za mi. Zato je Franèesko Æerami rešio da napravi kompaniju Mis Didžital Vrld Monumedia, koja je baš takvo takmièenje i zapoèela pre nešto više od godinu dana. Tokom proteklih 13 meseci prijavljeno je više stotina kandidata – širom sveta. Od Pakistana i Irana, do Argentine, SAD i iz brojnih evropskih zemalja.

Da je lepota besmrtna pokazuje i Pompea, koja ima 2000 godina… Modernu digitalnu lepoticu, koja je nastala na osnovu biste jedne robinje iz rimske Pompeje, zajednièki su napravili univerzitet Fišiano iz Napulja i italijansko ministarstvo kulture. Evo još nekih od kandidatkinja.

Ipak, najveæi broj glasova dobila je lepotica iz Èilea.

“Keti Ko je na prvom mestu, a onda je velika pauza do drugoplasirane. Keti je iz Èilea i osvojila je najviše glasova. Pretpostavljam da je to zbog toga što je pravljena po ugledu na jednu veoma popularnu èileansku glumicu.”

Tvorac Keti Ko je za svoju kreaciju dobio zlatnu polugu vrednu 5 hiljada dolara. Ako želite da sami proverite da li je Interent publika ispravno glasala, posetite web stranicu www.missdigitalworld.com

XS
SM
MD
LG