Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Nina%20Bang%20Jensen.jpg">Nina Bang-Jensen: Strpljenje SAD kada je reè o saradnji Beograda sa Haškim sudom je na izmaku - 2004-12-07


«Strpljenje SAD kada je reè o saradnji Beograda sa Haškim sudom je na izmaku» izjavila je za Glas Amerike Nina Bang-Jensen, izvršni direktor Koalicije za medjunarodnu pravdu komentarišuæi ocene koje je u Hagu izneo Pjer Rišar Prosper, amerièki ambasador za ratne zloèine, da je saradnja sa tribunalom svedena na mrtvu taèku.

«Mislim da je veoma dobro što je Prosper bio tako jasan, jer znamo da je u Beogradu i u medijima došlo do izvesne zabune zbog komentara u listu Vašington Tajms pa su neki pomislili da amerièka adminstracija zauzima mekši stav po pitanju Haga. Njegova izjava je jasno pokazala da je strpljenje SAD u potpunosti istrošeno, više se ne daju dvosmislene izjave i to æe imati posledice i na evropski stav.» kaže Bang-Jensen.

Mislim da je veoma zanimljivo što je Prosper posebno pomenuo premijera Koštunicu jer predstavnici administracije obièno ne žele da imenuju pojedine zvaniènike, nego govore o vladama ili saradnji uopšte. Èinjenica da je Koštunica posebno izdvojen pokazuje da postoji odredjena frustracija i oseæanje da u Beogradu postoje ljudi koji vide da je u korist svih gradjana Srbije da ispune obaveze prema Tribunalu ali da Koštunica iz nekih razloga stoji na putu.» zakljuèila je Nina Bang-Jensen u izjavi za Glas Amerike.

XS
SM
MD
LG