Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/voa_nba_nowitzki_dallas_mavericks.jpg ">Novicki ubacio 53 poena Hjustonu - 2004-12-03


Protekle veèeri odigrane su samo dve utakmice NBA šampionata, ali je uzbuðenja bilo na pretek. Pre svega u Dalasu, gde je igrano dodatnih pet minuta i gde su dvojica košarkaša oborila dosadašnji rekord sezone, koji je sa 43 poena držao Lebron Džejms.

Pomenuti rekord sezone Lebrona Džejmsa, Dirk Novicki je izjednaèio u regularnom delu utakmice, a onda sa 10 poena u dodatnih pet minuta oborio klupski rekord i doveo Meverikse do 11. pobede u sezoni – 113:106. Pored 53 poena, uz odlièan šut iz igre 15-32 i još bolji sa linije penala 21-22, Novicki je imao 16 skokova, ali je na drugoj strani imao ravnopravnog protivnika u liku Trejsija Mekgrejdija. Najbolji strelac NBA lige u poslednje dve sezone ubacio je 48 koševa, uz po 9 skokova i asistencija. Ipak, Rokitsi su doživeli peti uzastopni poraz i trenutno stoje neoèekivano loše – treæi su u svojoj diviziji Jugo-zapad, sa obrnutim skorom u odnosu na drugoplasirani Dalas (6-11 naspram 11-6).

Duel dvojice najboljih rukija u prošloj sezoni u potpunosti je pripao mlaðem - Lebronu Džejmsu. Prvi pik sa pretposlednjeg drafta uzvratio je Karmelu Entoniju za dva poraza u prošloj sezoni i sa gotovo "tripl-dabl" partijom predvodio svoj tim do ubedljive pobede na gostujuæem parketu. Džejms je ubacio 17 poena, uz 9 asistencija i 8 skokova, naspram 14 koševa Entonija, a Kavsi su savladali Nagitse – 92:73. Posle pet utakmica pauze, koje je proveo na listi povreðenih, Saša Pavloviæ se vratio u sastav Klivlenda i za 4 minuta imao jednu asistenciju.

XS
SM
MD
LG