Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/nba_logo_60_15may01.jpg ">Pobede Kingsa, Soniksa i Klipersa, lakša povreda Nenada Krstiæa u Vašington - 2004-12-02


Protekle veèeri odigrano je èak 11 utakmica NBA sezone, na kojima su nastupila i petorica košarkaša iz Srbije i Crne Gore.

Do 14. pobede u ovogodišnjem šampionatu, Soniksi su stigli tek posle dodatnih pet minuta, pobedivši Jutu – 129:119. jedanaes sekundi pre isteka regularnih 48 minuta, Vladimir Radmanoviæ je trojkom doneo produžetak, a Rej Alen i Rašar Luis pobrinuli su se da u produžetku trijumf domaæih ne doðe u pitanje. Alen je bio najefikasniji sa 38 poena, Luis je ubacio 23, dok je Radmanoviæ za ove sezone rekordnih 41 minut postigao 21 koš, uz 7 skokova i jednu asistenciju. Kod poraženih, Karlos Buzer je ubacio 36, a Memet Okur 25 poena.

Sakramento Kingsi ostvarili su èetvrtu uzastopnu pobedu na strani i devetu u poslednjih deset meèeva ukupno. U trijumu nad desetkovanim Hornetsima – 94:81 istakao se Bred Miler sa 24 poena i 6 skokova, dok je Peða Stojakoviæ završio meè sa 20 poena, 3 skoka i jednom asistencijom. On sa jednom i Bobi Džekson sa dve trojke u tri napada zaredom na poèetku poslednje èetvrtine definitivno su "prelomili" meè.

Predvoðeni Eltonom Brendom, koji je ubacio 27 i Bobijem Simonsom koji je postigao 20 poena, Klipersi su teže nego što se oèekivalo pobedili osakaæenu Indijanu, koja pored èetvorice suspendovanih nije mogla da raèuna ni na povreðene Tinslija, Krouzira i Polarda. Marko Jariæ je u konaènih 88:76 uèestvovao sa 10 poena, 8 asistencija, 3 skoka i jednom ukradenom loptom, a njegova trojka tri i po minuta pre kraja, prerma izveštajima amerièkih novinara presudno je uticala na trijumf Klipersa. Prvi put od 1995. godine, manje slavni tim iz El Eja vezao je pet pobeda.

Samo veèe pošto su prekinuli niz od devet uzastopnih neuspeha, Nju Džersi Netsi doživeli su težak poraz ovde u "MCI Centru" u Vašintonu – 95:68. Zoran Planiniæ polomio je petu metakarpalnu kost leve ruke u drugoj èetvrtini, dok je Nenad Krstiæ, nešto manje od dva minuta pre kraja povredio desno koleno. Iako su ga potom Džabari Smit i Alonzo Morning izneli sa terena, Krstiæ, koji je za 14 minuta imao 3 poena, 2 skoka po jednu asistenciju i blokadu, rekao je posle utakmice da povreda nije teže prirode.

"Nije ništa strašno... Igraè Vašingtona pao na moje koleno, uplašio sam se u trenutku baš dosta da nije nešto ozbiljnije, ali posle detaljih pregleda utvrdili smo da se radi samo o udarcu, bolnom doduše, ali mislim da æe proæi za par dana i da moæi æu da nastavim sa treningom. Pauza... možda dan-dva, videæemo kad se ohladi, dosta boli kad se ohladi, ali verovatrno nije ništa", rekao je Krstiæ za "Glas Amerike".

U ostalim meèevima, Lejkersi su poraženi u Èikagu – 92:84, a Vlade Divac nije se upisao za osam minuta igre, Memfis je peti put zaredom poražen, ovog puta u "Medison Skver Gardenu" - 90:82, a danas su dobili novog trenera – Majka Fratela. Minesota je trijumfovala u Ouklendu protiv Voriorsa – 107:99, Finiks, Orlando i San Antonio n+bili su ubedljivi u svojim dvoranama protiv Klivlenda, Torona i Filadelfije, dok se Boston namuèio protiv Milvokija u svom "Flit Centru", ali je na kraju trijumfovao 101:100.

XS
SM
MD
LG