Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Detroit.jpg ">Detroit u Milvokiju pao ispod 50 odsto - 2004-11-28


Protekle veèeri u NBA ligi je odigrano osam utakmica, na kojima nije nastupio nijedan košarkaš iz SCG. Darko Milièiæ presedeo je na klupi èitav meè u Milvokiju u kome su Baksi pobedili zvaniène šampione Pistonse – 96:90. Posle ovog neuspeha, Detroit ima skor 6-7. Najzaslužniji za trijumf domaæih, koji su tako prekinuli seriju od šest poraza, bio je Majkl Red sa 29 poena, od èega je 20 ubacio u drugom poluvremenu. Kit Van Horn je 14 od ukupno 20 koševa postigao u prvoj èetvtrini, dok je Mo Vilijams ostvario "dabl-dabl" (10 poena i 13 asistencija). U ekipi Detroita, Rašid Valas i Tejšon Prins završili su sa po 20 pogodaka.

Mnogo lakše nego što se oèekivalo San Antonio je deklasirao Jutu – 109:76 i tako došao do 19. uzastopne pobede na svom parketu. "Džezeri" su poèetkom druge èetvrtine ostali bez Andreja Kirilenka, koji je u sudaru sa Benom Udrihom povredio desno koleno, ali veæ tada su Spasi imali 23 poena viška. Trener Greg Popoviæ ravnomerno je rasporedio minutažu na svih 12 igraèa, ne dozvolivši nikom da na parketu provede više od 27 minuta, a rezultat je da su se svi "upisali", a polovina ih je imala dvocifren uèinak. Jedini "dabl-dabl" ostvario je naravno Tim Dankan sa 12 poena i 13 skokova, dok je s druge strane najbolji strelac i skakaè Jute Karlos Buzer bio potpuno indisponiran – 6 poena i 3 skoka za 29 minuta, pre izlaska iz igre zbog šest faulova. Buzerov prosek do ove utakmice bio je preko 20 poena i preko 10 uhvaæenih lopti.

Posle tri utakmice pauze zbog povrede Pau Gasol vratio se u sastav Grizlija, ali je debi privremenog trenera Memfisa Lajonela Holinsa u "Fedeks Forumu" protekao u znaku jednog drugog Evropljanina. Nemac Dirk Novicki ostvario je 10. "dabl-dabl" sezone – 32 poena i 18 skokova, predvodeæi Mevse na putu do 10. prvenstvene pobede – 95:85. Džeri Stekhaus je "sa klupe" ubacio 20 poena za goste iz Teksasa, koliko i najbolji strelac domaæih Majk Miler. Pomenuti Gasol završio je sa 16 poena i 13 uhvaæenih lopti.

Ubedljivo najgori tim lige prošle sezone Orlando ostvario je veæ osmu pobedu ove sezone i bar na kratko preuzeo prvo mesto u novoformiranoj diviziji Jugo-istok. "Magièni" su trijumfovali nad Filadelfijom 105:99 u svom "TD Voterhaus centru", a dominirao je još jednom oèigledno potpuno oporavljeni Grent Hil sa 29 poena, uz sjajnog Stiva Frensisa (26 koševa, po 5 skokova i asistencija) i solidnog prvog pika sa poslednjeg drafta, Dvajta Hauarda (12 poena, 10 skokova).

Slièno kao i Orlando, sjajne partije u kontinuitetu pruža i Klivlend. Kavsi èvrsto drže drugu poziciju u diviziji central, a do devetog trijumfa u poslednjih 10 meèava stigli su veoma lako. Lebron Džejms ponovo je bio izvanredan sa 26 poena, po 7 skokova i asistencija, a Klivlend je u svojoj "Gand Areni" pobedio Èikago – 96:74. Džejms, koji æe 30. decembra napuniti 20 godina ujedno je postao najmlaði košarkaš u istoriji sa preko 2.000 poena u ligaškom delu sezone, prestigavši Kobija Brajanta, koji je to uradio sa 20 godina i 183 dana.

Denver je pobedio Hjuston – 82:76, ali su Nagitsi u treæoj èetvrtini ostali bez najboljeg igraèa Karmela Entonija, koji je u duelu sa Bobijem Surom izvrnuo desni èlanak. Prekid je trajao nekoliko minuta i Entoni se nije vraæao u igru, ali rengentski snimak nije otkrio nikakva ošteæenja, tako da æe njegov status za naredne meèeve biti odreðivan iz dana u dan. Najbolji pojedinac u pobednièkom timu bio je Andre Miler sa 20 poena, po 7 skokova i asistencija, dok su Kenjon Martin (19 poena i 13 skokova) i Markus kembi (13 poena, 14 skokova) ostvarili "dabl-dablove". Najefikasniji kod poraženih bio je Trejsi Mekgrejdi sa 14 poena, uz katastrofalnih 1-11 iz igre.

Atlanta, bez povreðenog Peðe Drobnjaka, poražena je u Šarlotu 107:92, dok je Njujork u popodnevnom susretu u svom "Medison Skver Gardenu" savladao Toronto – 108:102.

XS
SM
MD
LG