Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/dc_united_logo_150_eng_9jan04.jpg ">DC Junated èetvrti put šampion MLS-a - 2004-11-15


Fudbaleri DC Junajteda osvojili su èetvrtu titulu šampiona MLS lige. Tim iz prestonice SAD tako je potvrdio epitet najtrofejnijeg kluba u devet godina dugoj istoriji profesionalne fudbalske lige.

Pet godina od poslednjeg trijumfa u amerièkom šampionatu, DC Junajted je u meèu za titulu u Karsonu u Kaliforniji pred više od 25.000 gledalaca pobedio Kanzas Siti Vizardse – 3:2, a sva tri pogotka najtrofjeniji klub MLS-a postigao je u periodu od 19. do 26. minuta. Vizardsi su pveli u šestom minutu posle sjajnog šuta Bursijage sa preko 25 metara, da bi najpre u 19, a zatim i 23. minutu preokret napravio dvostruki strelac Aleko Eskandarijan. Voðstvo od 3:1 DC je strekao posle autogola Alaksa Zotinke, koji je natrèao na centaršut Ernija Stjuarta i savladao svog golmana Ošonjija.

Meè je ponovo postao neizvestan u 58. minutu, kada je šut Dejvija Arnoa rukom na gol liniji zaustavio Kovalenko. On je tada iskljuèen, a penal je realizovao Džoš Volš. Uprkos tome što su u poslednjih poal sata imali igraèa više Vizardsi nisu uspeli da izjednaèe, a tome je dosta doprineo i 15-godišnji Fredi Adu, koji je ušao u igru u 65. minutu i tako postao najmlaði sportista u istoriji amerièkog profesionalnog sporta sa titulom prvaka. Oèekivano, MVP trofej dobio je Aleko Eskandarijan, a treba pomenuti i trenera debitanta Petera Novaka, koji je 1998. godine i sam bio MVP finala, u dresu tadašnjeg šampiona Èikaga.

XS
SM
MD
LG