Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/klipers.jpg ">Prvi porazi Indijane, Finiksa i Jute - 2004-11-11


Posle deset dana takmièenja u novoj NBA sezoni, samo jedan tim je ima stopostotan uèinak – Majami Hit. Prošle veèeri prve poraze su doživeli Juta, Sijetl i Indijana.

Duel dva tima za koji nastupaju košarkaši iz SCG, u potpunosti je pripao domaæim Soniksima, koji su izuzimajuæi poèetnih 2:0 za Kingse vodili sve vreme, najviše 36 razlike, do konaènih 108:78. U èetvrtom uzastopnom trijumfu Sijetla – jedini poraz Soniksi su doživeli na startu sezone u Los Anðelesu protiv Klipersa – najefikasniji je bio Rej Alen sa 20 poena. Meðutim, još petorica domaæih igraèa imala su dvocifren uèinak, meðu kojima i Vladimir Radmanoviæ: 14 poena, 3 skoka i 1 ukradne lopta za 31 minuta. Kod Kingsa, Stojakoviæ je igrao minut više i završio sa 16 poena i 5 skokova, Miler je ubacio 17 koševa, uz 9 uhvaæenih lopti, dok je veber ostao na 11 pogodaka, uz šut iz igre 2-13.

Još ubedljiviji od Soniksa bili su Klipersi na gostovanju u Indijanapolisu. Bez povreðenog Skota Polarda, bolesnog Džonatana Bendera i kažnjenog Rona Artesta, uz Redžija Milera i Džefa Fostera, koji su od starta sezone na listi povreðenih, Pejsersi nijednog trenutka nisu imali šanse protiv ove sezone vrlo dobrih Klipersa. Pogotovo, što su poslednju èetvrtinu odigrali i bez Džermejna O'Nila, koji je povredio levo stopalo. Na kraju, Elton Brend sa 19 poena i 16 skokova, Bobi Simons sa 18 pogodaka i rezervista Majki Mur sa 16 poena, bez promašaja (6-6 dvojke, 4-4 penali, 7 skokova za 26 minuta) predvodili su Kliperse do konaènih 102:68, najtežeg poraza Pejsersa na domaæem terenu u istoriji kluba. Marko Jariæ igrao je 26 minuta, ubacio 9 poena, uz 2 skoka, po jednu asistenciju i ukradenu loptu, dok je Željko Rebraèa, prvu ozbiljniju šansu iskoristio vrlo solidno i za 14 minuta ubacio 4 poena, imao 4 skoka, 2 blokade i jednu asistenciju.

Najzanimljivije je po obièaju bilo u Klivlendu, gde su domaæi Kavsi, posle dodatnih pet minuta naneli prvi poraz Finiks Sansima ove sezone – 114:109. Sva petorica startera gostiju i rezervista Stiven Hanter imali su dvocifren uèinak, Finiks je u poslednju èetvrtinu ušao sa 19 poena viška, ali je Lebron Džejms bio neverovatan, i sa 17 od ukupno 38 poena (10 skokova, 6 asistencija) doveo domaæe na prag neverovatnog preokreta. Za sam preokret pobrinuo se Zidrunas Ilgauskas (24 poena, 6 skokova), koji je najpre pogodio trojku za produžetak, a onda otvorio ekstra period sa dva koša iz igre. Sansi nisu uspeli da se oporave. Dru Guden je završio meè sa 16 poena, 21 skokom i 4 blokade, dok je Saša Pavloviæ za pet minuta bio nezapažen. Kod poraženih: Merio 22 poena, 12 skokova, Kventin Rièardson 21, Amari Stodemajer 20, a Stiv Neš 15 poena, 17 asistencija i 7 skokova.

Iznenaðenje veèeri ipak su priredili Toronto Reptorsi trijumfom u Solt Lejk Sitiju – 104:95. Svi igraèi jedinog kanadskog tima u NBA ligi osim rukija Rafaela Arauža upisali su se u listu strelaca, a najefikasniji je bio Kris Boš sa 20 poena. Kod "džezera", koji su osim prvog poraza u sezoni, prvi put zaustavljeni na ispod 100 poena, istakao se Radža Bel sa 20 pogodaka, dok je Karlos Buzer ubacio 19. Domaæi su imali slab šut, pogotovo zvezda tima Andrej Kirilenko koji je završio sa 9 poena, uz šut iz igre 3-11.

Težak poraz doživeli su Los Anðeles Lejkersi u Memfisu – 110:87. Kobi Brajant se toliko muèio da ga je Rudi Tomjanoviæ u poslednjoj èetvtrini ostavio na klupi. Pre toga je ubacio 20 poena, uz šut 4-19, a u treæoj èetvtrini tri puta je promašio ceo koš. Kod Grizlija, kojima je voo bio prvi trijumf posle èetiri poraza na startu, istakao se Pau Gasol sa 22 poena, 7 skokova i 4asistencije.

U ostalim meèevima, Filadelfija je posle produžetka pobedila Netse – 108:100, San Antonio je pregazio Golden Stejt – 91:71, Milvoki se namuèio sa Šarlotom – 102:100, baš kao i Boston protiv Portlanda – 90:88. Ovdašnji Vašington Vizardsi ostvarili su i treæi trijumf u sezoni – 106:96 protiv Orlanda u "MCI Centru", uz po 26 poena Džejmisona i Hjuza.

XS
SM
MD
LG