Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.voanews.com/mediastore/pd_russian_google_logo_150.gif">Novosti iz digitalne tehnologije na izložbi  - 2004-10-31


Proizvodjaèi u oblasti digitalne tehnologije nedavno su u Njujorku predstavili svoje najnovije elektronske izume. Sve vodeæe kompanije uèestvovale su na izložbi pod nazivom "Digitalni život", gde je prikazan niz novih tehnologija, ukljuèujuæi i najnoviji Guglov pretraživaè, dok je Intel izneo u javnost svoj novi digitalni PC.

Kako organizatori izložbe kažu, izložbe nove tehnologije su brojne, ali je "Digitalni život" kategorija za sebe. Dokaz toga je to što je velika kompanija, kao što je Gugl procenila da je ova izložba dovoljno znaèajna pozornica za lansiranje novog personalnog pretraživaèa. Gugl kaže da novi pretraživaè ima osobine fotografskog pamæenja.

"Sa velikim uzbudjenjem predstavljamo Gugl Desktop pretraživaè, prilagodjen vašem kompjuteru. To je vaša lièna verzija Gugla, kojom možete da pretražujete svoje fajlove, tekstove, poštu, dokumenta kao i Powerpoint prezentacije, ili ranije pretrage na Internetu", kaže Marisa Mejer iz kompanije "Google", u kojoj tvrde da æe njihov Desktop Search pronaæi sve što se ikada pojavilo na vašem ekranu.

"Gugl Desktop Search treba da bude fotografsko pamæenje vašeg kompjutera. Ako ste nešto videli na ekranu, trebalo bi da možete da ga potražite i brzo pronadjete", dodaje Mejer.

Na istoj izložbi, Intel je predstavio najnoviju generaciju takozvanih entertejment raèunara, sveobuhvatni uredjaj koji vam omoguæava da na istom mestu držite kolekciju filmova, muzike, fotografija ili da igrate igrice. Ovakvi raèunari, koji u osnovi imaju Intel Pentium 4 procesore, sada mogu da obavljaju nekoliko zadataka uporedo, kao što je gledanje filmova na DVD-ju dok se snima televizijski program. Oèekuje se da æe biti vrlo traženiuoèi Božiæa, a cene im se kreæu od $1,250 pa naviše.

"Ovo je uredjaj za uklanjanje buke. To je naš patent i revolucionarni proizvod kakav nikad do sada niste videli. Testirali smo ga u helikopterima Blackhawk pri buci od 110 decibela. Naš mikrofon, koji se zove Boom, zasnovan je na istoj tehnologiji poništavanja buke koju smo koristili na Vol Stritu i u Njujorškoj berzi. On vam omoguæuje da razgovarate telefonom neometano bez obzira gde se nalazite", istièe Šarad Hodž iz kompanije "Umevoice"

Mikrofoni Boom inaèe napravljeni su od gume i nisu im potrebne baterije. "Digitalni život", kažu organizatori, zamišljen je kao pokretna izložba koja æe gostovati u više gradova širom sveta. Sledeæa stanica je Australija gde æe izložba biti otvorena u novembru.

XS
SM
MD
LG