Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/english/images/ap_red_sox_victory_celebration_210_eng_28oct04.jpg ">Oko pet miliona ljudi na paradi Red Soksa u Bostonu - 2004-10-31


Skoro pet miliona navija;a novih šampiona amerièke profesionalne bejzbol lige, Boston Red Soksa, kluba za koji navija i predsednièki kandidat Džon Keri, okupilo se na pobednièkoj paradi na ulicama Bostona.

Prestonica savezne države Masaèusets èekala je na ovakvo slavlje èak 86 godina i navijaèi su zaista znali da uživaju u konaènom trijumfu. Posebnu draž šestoj tituli prvaka u istoriji kluba, dao je veliki preokret u polufinalu plej-ofa protiv veèitih rivala nujujork Jenkija, kada su Soksi od 0-3 stigli do 4-3, što se nikad u istoriji Major League Baseball nije dogodilo.

Paradna kolona prešla je oko pet kilometara, dok su igraèi i treneri Red Soksa pozdravljali oduševljenu masu iz 17 otvorenih amfibijskih vozila, koja su se nakratko kretala i rekom Èarls. Kao i obièno kada se u SAD slavi sportski uspeh, ni ova manifestacija nije prošla bez nasilja, tako da je pièer Pedro Martines pogoðen bejzbol palicom iz gomile. Inaèe, policija je saopštila da je uhapsila 15 osoba, a 12 ih je završilo u bolnici zbog manjih povreda.

XS
SM
MD
LG