Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/u2_com_promo_27feb02_eng_93.jpg">U2 i novi Ajpod sa veæom memorijom i življih boja - 2004-10-27


Novi AjPod je još jedan napor kompanije da ostane u vrhu portabl muzièke opreme, a posebno iznenaðenje, predstavljeno u renoviranom pozorištu iz 1920. u San Hozeu, jeste edicija JuTu-Ajpod (U2 IPod). Radi se o malom crnom Ajpodu sa crvenim toèkiæem i potpisima èlanova benda, na kome se na 20 gigabajta nalaze sva dosada objavljena ostvarenja sastava, kao i nekoliko do sada neobjavljenih pesama iz raznih faza stvaralaštva benda. Specijalno izdanje buiæe u prodaji od novembra, kada æe se u prodaju naæi i model od monstruoznih 60 gigabajta na kome pored nebrojeno mnogo muzièkih fajlova može da se smesti i 25 hiljada fotografija. AjPod ili prenosivi MP3 plejer, omiljen je kod publike i stekao je naziv ”Vokmen XXI veka“.

Holivudska zvezda Bred Pit, juèe je posetio Deèiju bolnicu u Los Anðelesu, gde je izrazio podršku za dublje istraživanje baziènih matiènih æelija.

Pitanje istraživanja matiènih æeija postalo je goruæe za vreme predsednièke kampanje koja sledeæe nedelje dostiže vrhunac. Naime, matiène æelije imaju moguænost da se transformišu u æelije bilo kog tkiva i smatra se da bi njihovo dublje prouèavanje moglo da dovede do revolucionarnih otkriæa u leèenju raka, Alchajmerove bolesti, side, dijabetesa i raznih povreda kiènemog stuba. Bred Pit je na obilasku odeljenja za istraživanje matiènih æelija predstavio dokument pod nazivom Predlog broj 71, kojim se podržava istraživanje baziènih matiènih æelija u bolnicama, medicinskim ustanovama i univerzitetima u Kaliforniji, za koje bi se koristile tri milijarde dolara koje ne podležu porezu. Za nastup u Deèijoj bolnici u Los Anðelesu, Bred Pit je dobio pohvalui predsednièkog kandidata senatora Džona Kerija, koji je jasno izjavio da, za raliku od predsednika Buša, podržava istraživanja baziènih matiènih æelija.

XS
SM
MD
LG