Linkovi

Red Soksi poveli sa 2-0 u finalu plej-ofa amerièke profesionalne bejzbol lige - 2004-10-25


Kao i u prvom meèu, koji su Red Soksi dobili sa 11:9, sjajnu partiju pružio je startni pièer domaæih Kurt Šiling, koji je još jednom igrao sa velikim bolom u ahilovoj tetivi. Meðutim, u prvih šest ininga Šiling je dozvolio Kardinalsima da osvoje samo jedan poen, a pošto je Boston osvojio šest i stakao veliku prednost, trener domaæih Teri Frankona rešio je da ga odmori do kraja. Ta taktika je urodila plodom, jer su Kardinalsi u nastavku uspeli da zabeleže samo još jedan poen protiv trojke Embri-Timlin-Foulk.

Uprkos ubedljivom trijumfu, Red Soksi su ponovo napravili èetiri greške u odbrani, ali Sent Luis to nije umeo da iskoristi. Uz zvezdu veèeri Kurta Šilinga koji je postao tek èetvrti pièer u istoriji koji je bio starter za tri razlièita tima u finalu plej-ofa, najveæe zasluge za trijumf Red Soksa imali su Džejson Varitek i Bil Miler. Treæa utakmica igra se u Sent Luisu sutra uveèe,a Kardinalsi æe biti domaæini i u èetvrtom i eventualnom petom susretu.

21. uzastopna pobeda Pejtriotsa

Posle sedmog kola NFL šampionata, samo dve ekipe su neporažene: Filadelfija i Nju Ingland. Derbi kola i duel dva tima bez poraza – Pejtriotsa i Njujork Džetsa završen je 21. uzastopnim trijumfom zvaniènih šampiona. Po kišovitom vremenu, na "Džilet Stadionu" u Foksborou odigrana je dosta tvrda utakmica, a konaènih 13:7 postavljeno je veæ na poluvremenu.

Pejtriotsi su poveli sa 6:0 posle dva pogotka iz igre, da bi Džetsi uzvratili svojim najboljim napadom na meèu, koji je Penington završio "taè-daunom" za voðstvo gostiju 7:6. Pejtriotsi su zatim vrlo lako osvojili teren, Džetsi su napravili nekoliko velikih grešaka, a novo voðstvo domaæima, ispostavilo se i konaèan rezultat, doneo je kvoterbek Tim Brejdi odliènim pasom za taè-daun Dejvida Patena bukvalno u poslednjim sekundama prvog poluvremena. U nastavku, dominirale su odbrane, pa iako su obe ekipe imale šanse za pogodak, nije došlo do promene rezultata.

Dabl-dabl Brajana Grenta, Èabarkapa 3-3 iz igre

Protekle veèeri u okviru NBA predezone odigrano je šest utakmica, a najzanimljivije je bilo u Las Vegasu, u dvorani u kojoj inaèe nastupaju košarkaši Univerziteta Nevada Las Vegas, poznatijeg kao UNLV Rebels. Zvanièni domaæini, Los Anðeles Lejkersi pobedili su Finiks Sanse –111:103 uz sjajnu partiju Brajana Grenta koji je postigao 22 poena i imao 11 uhvaæenih lopti.

Kobi Brajant bio je neverovatno nesebièan uputivši samo osam šuteva iz igre za 12 pogodaka, a èak petorica košarkaša Lejkersa ukljuèujuæi i Grenta šutnula su više puta nego on. Kris Mim je ubacio 15 poena, Keron Batler imao 13 skokova, a Saša Vujaèiæ 8 asistencija. Kod poraženih, Amari Stodemajer je završio sa 24, bivši Rebel Šon Merion sa 15, a Stiv Neš sa 14 poena. Žarko Èabarkapa imao je sjajnu minijaturu, pogodivši sva tri šuta iz igre, tako da je za pet minuta imao uèinak: šest poena i jedna asistencija.

Klipersi su u "Stejpls Centru" pobedili Nju Orleans – 97:93, uz solidan uèinak jariæa i Rebraèe. Jariæ je igrao 33 minuta, postigao 11 poena, uz 6 asistencija, dok je Rebraèa za 18 minuta imao 4 poena, 4 skoka i 2 blokade. Darko Milièiæ je u pobedi Detroita nad Jutom – 82:75 ostao bez poena, dok je Aleksandar Radojeviæ kod poraženih, za 26 minuta imao 3 poena, 8 skokova, po jednu asistenciju i blokadu.

XS
SM
MD
LG