Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/ap_rashid_ahmed_pakistan_150_eng_1oct04.jpg">Pakistanski pripadnici snaga bezbednosti uhapsili Abdula Rahmana, kurira Al kaide  - 2004-10-21


Ministar informisanja Rašid Ahmed je rekao da je to najnovije u seriji hapšenja visokih operativaca ove teroristièke mreže. Istovremeno, stotine pakistanskih vojnika su uz pomoæ helikoptera opkolile skrovište ekstremista povezanih sa Al kaidom u Južnom Vaziristanu. Navodi se da ekstremisti uzvraæaju vatrom iz teškog oružja, ali još nije saopšteno ima li žrtava.

U Beèu, Iran je prekinuo razgovore sa predstavnicima Evrope, ne pristavši na ponudu nuklearne tehnologije u zamenu za prekid rada na obogaæivanju uranijuma. Ipak, iranski predstavnik, Sirus Naseri, izjavio je da æe Iran razmotriti predloge iznete na današnjem sastanku u Meðunarodnoj agenciji za atomsku energiju i izrazio oèekivanje da æe razgovori biti nastavljeni posle razmatranja tih predloga u Teheranu.

U eksploziji metana u jednom rudniku u centralnom delu Kine, poginulo je najmanje 56 rudara, a 92 se vode kao nestali. U trenutku nesreæe, u oknu rudnika Daping bilo je 446 rudara. Zvaniènici su saopštili da još nije poznato šta je izazvalo eksploziju, a spasioci i dalje pokušavaju da izbave preostale rudare sa dna okna, kojima se meðutim daju male šanse s obzirom da struènjaci procenjuju da je gustina gasa na dnu rudnika nakon eksplozije bila izuzetno visoka.

Kubanska vlada je potvrdila da je predsednik Fidel Kastro polomio levo koleno i povredio desnu ruku - prilikom pada posle govora u Santa Klari, na istoku Kube. Kastro je odmahposle pada, pred kamerama i brojnim fotografima, sam sebi postavio dijagnozu. "Izvinite što sam pao. Èini mi se - da niko o tome ne bi spekulisao - da sam sigurno polomio koleno i možda ruku. U svakom sluèaju, još sam u komadu", rekao je 78-godišnji predsednik, dodavši da se dobro oseæa i da æe - kada mu stave gips - moæi da nastavi da radi.

XS
SM
MD
LG