Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="  http://www.wtatour.com/global/photos/150x200/100153.jpg">Jelena Jankoviæ u drugom kolu turnira u Pekingu - 2004-09-22


Za razliku od Jelene Dokiæ, koja je juèe ponovo poražena u prvom kolu, trenutno najbolje rangirana teniserka SCG Jelena Jankoviæ nastavlja sa dobrim partijama ove sezone. Jankoviæeva je na startu "Èajna Opena" u Pekingu posle velike borbe pobedila Japanku Šinobu Asagoe sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2 i 7:6, s tim da je taj-brejk u odluèujuæem setu dobila 7-5. U drugom kolu 585 hiljada dolara vrednog turnira, èeka je Ruskinja Vera Duševina, a ako nju savlada Jankoviæeva æe u èetvtrfinalu igrati protiv treæeg nosioca, Ruskinje Marije Šarapove.

Šarapova je danas, posle juèerašnje eliminacije u dubl konkurenciji, vrlo lako pobedila još jednu Ruskinju, Tatjanu Panovu – 6:1 i 6:1. Vimbldonska šampionka imala je kontrolu od samog poèetka i posle svega 10 minuta igre vodila je sa 3:0, pošto je oduzela protivnici servis, a oba svoja dobila sa nulom. Manje od deset minuta kasnije, veæ je bilo 1:0 u setovima za Šarapovu, a na slièan naèin završio se i drugi set, tako da æe Šarapova veoma odmorna doèekati eventualni novi duel sa Jelenom Jankoviæ, koji bi bio repriza nedavnog meè 2. kola na Ju Es Openu. Tada je 17-godišnja Ruskinja trijumfovala sa 2:1 u setovima.

U ostalim meèevima danas, prvi nosilac Serena Vilijams namuèila se sa Ruskinjom Dinarom Safinom – 6:4, 3:6 i 6:3, 6. nosilac Žizela Dulko iz Argentine pobedila je Venecuelanku Mariju Vento-Kabèi – 6:4 i 6:4, dok je Tajlanðanka Tanasuhgrn, koja je eliminisala jelenu Dokiæ poražena od Španjolke Gariges – 6:4 i 6:4. U jedinom preostalom singl meèu prvog kola Ruskinja Naða Petrova prepustila je Kinskinji Ði Zeng samo èetiri gema, a u narednoj rundi èeka je Hrvatica Sanda Mamiæ.

XS
SM
MD
LG