Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://us.news2.yimg.com/us.yimg.com/p/afp/20040916/capt.sge.keo99.160904202819.photo00.default-342x226.jpg">Džon Keri ponovo vodi u trci za predsjednika Sjedinjenih država - 2004-09-16


Rezultati ispitivanja agencije HERIS INTERAKTIV, koje je danas objavio dnevnik Vol Strit Džornal – ukazuju da Kerija podržava 48, naspram 47 odsto pristalica aktuelnog šefa države. Veæina Amerikanaca, njih 51 odsto – odgovorilo je potvrdno na pitanje – da li prdasjednik Buš zaslužuje da u novembru bude smijenjen sa predsjednièke funkcije.

Predizborna kampanja je u medjuvremenu nastavljena. Predsjednik Buš je u saveznoj državi Minesoti okupljenima pokušao da objasni zbog èega je Džon Keri loše rešenje za vrhovnog ikomandanta i u tom smislu je rekao - da njegov rival iz demokratske stranke šalje opasne i nejasne signale u vezi sa ratom u Iraku. Nejasni signali koje Keri šalje našim trupama u Iraku, našim saveznicima i posebno našim neprijateljima veoma su opasni, kazao je Buš dodavši kako æe svijet – u sluèaju da dobije nedodluènog lidera – skrenuti u provaliju. “To se neæe desiti za vrijeme mog mandata”, rekao je amerièki predsjednik.

Za to vrijeme – senator Keri se obratio konferenciji Amerièke nacionalne Garde, skupu na kom je prije dva dana govorio i predsjednik. Problem je u pristupu Bušove administracije i njenim neuspjelim pokušajima da se suoèi sa ozbiljnošæu situacije u Iraku, poruèio je Keri gardistima istièuæi da je Buš prije dva danas na istom mjestu – i pored priznanja da je u Iraku ubijeno više od 1000 amerièkih vojnika – zaboravio da kaže da se svakog dana situacija pogoršava – i da je u Iraku sve više haosa, nasilja i ubijanja. Keri je i danmas pokušao da jasnije naglasi razlike u odnosu na Buša.

"Zaslužujete predsjednika koji se neæe igrati politike kada je u pitanju nacionalna bezbjednost, koji neæe ignorisati amerièke obavještajne podatke živeæi u nadi da æe se situacija u svijetu promijeniti i koji æe nadasve – amerièkom narodu reæi istinu o izazovima koji stoje pred Amerikancima na prvoj liniji fronta – poruèio je senator Džon keri.

XS
SM
MD
LG