Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com/p/rids/20040906/i/r2104858101.jpg">Keri  zapoèeo jednonedeljnu kampanju u nekoliko takozvanih izborno presudnih država - 2004-09-06


Keri, koji prema najnovijim anketama javnog mnjenja znatno zaostaje za predsednikom Bušom, danas je zapoèeo energiènu izbornu jednonedeljnu kampanju u nekoliko takozvanih izborno presudnih država. Prvo odredište je država Pensilvanija, koju je Al Gor osvojio na izborima pre èetiri godine. Pensilvanija je takoðe jedna od glavnih meta izbornog tabora predsednika Buša. U govoru održanom na jednom zboru u Pitsburgu, senator Keri je apelovao na promenu kursa zemlje:

“Ukoliko želite da Amerikanci imaju posao na kojem æe moæi da zarade više nego pre, ukoliko želite da svojoj deci priuštite visoko obrazovanje, i ukoliko želite vladu koja pokazuje fiskalnu odgovornost, Džon Edvards i ja vas pozivamo da glasate za novi kurs, i promenu pravca kojim ide Amerika. Ostvarimo to zajedno”.

Meðu uèesnicima zbora bila je i Keti Borland iz Pitsburga, koja kaže da je zabrinjavaju ekonomija, zdrastveno osiguranje i pitanje Iraka:

“Dojadile su mi laži. Želim istinu. Ne želim da uèestvujem u ovom pogrešnom ratu.”

Bušove pristalice ometale su zbor iz daljine. Meri Kupiaris kaže da je došla na Kerijev zbor iako je veæ odluèila da glasa za Buša.

“Mislim da je, što se tièe rata, dobro obavio posao. Smatram da uvek ima u vidu naš najbolji interes. Ne znam da li je Keri jednako sposoban”.

Da bi smanjio voðstvo predsednika Buša, Keri bi morao da pridobije nezavisne biraèe poput Sendi Mekpik. Ona kaže da æe slušati šta oba kandidata o raznim pitanjima:

“To su privreda, obazovanje, rat - u stvari sve. Odvojila sam vreme kako bi se sasvim uverila”.

Kako piše u današnjem izdanju “Njujork Tajmsa”, predsednik Bil Klinton uputio je savet senatoru Keriju da manje govori o pitanjima nacionalne bezbednosti, a više o razlikama izmeðu njegove i unutrašnje politike predsednika Buša, kako bi dao potrebni podstrek svojoj predizbornoj kampanji.

XS
SM
MD
LG