Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://us.news2.yimg.com/us.yimg.com/p/ap/20040830/capt.nyr11108301951.cvn_protests_nyr111.jpg">I pored velikog broja demonstranata, protesti u Njujorku protièu bez incidenata - 2004-08-30


Veliki broj Edvardsovih politièkih stavova dijele desetine hiljada demonstranata, koji od juèe na njujorškim ulicama negoduju zbog politike aktuelne amerièke administracije.

Prema nekim izvještajima skoro èetvrt miliona ljudi prodefilovalo je njujorškim ulicama – na jednom od najveæih protesta u amerièkoj istoriji. Demonstrati okupljeni oko prava homoseksualaca, radnika, protivnika ukidanja abortusa i drugih socijalnih pitanja – imaju samo jednog protivnika – predsjednika Džordža Buša i njegovu republikansku stranku. Stoga – kažu demonstranti – ne zaslužuje da i naredne 4 godine provede u Bijeloj kuæi.

I pored velikog broja demonstranata, protesti u Njujorku protièu bez incidenata. Prvog dana, policija je uhapsila oko 200 demonstranata, od toga 15 uhapšenih bilo je u grupi koja je juèe popodne zapalila vekliog papirnog zmaja.

Organizatori protesta su prezadovoljni dosadašnjim aktivnostima. Kulminacija protesta – svakako se oèekuje u sruijedu i èetvrtak kada æe se delegatima konvencije obratiti potpredsjednik Èejni i predsjednik Buš.

XS
SM
MD
LG