Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="  http://www.becki-informator.at/bilder/dnevno/08-03/3/tipsarevic.jpg">Tipsareviæ se plasirao na US Open - 2004-08-28


Najbolje rangirani teniser SCG Janko Tipsareviæ plasirao se u prvo kolo poslednjeg ovogodišnjeg Grand Slem turnira – US Opena, koji poèinje u ponedeljak. Tipsareviæ, trenutno 114. teniser na ATP rang-listi, poražen je u treæem kolu kvalkifikacija za US Open od Australijanca Aleksandra Peje – 6:1 i 6:4, ali je ušao u glavni žreb kao "laki luzer" i u prvom kolu igraæe protiv Amerikanca bosanskog porekla Amera Deliæa. Ukoliko eliminiše Deliæa, Tipsareviæ bi u drugom kolu trebalo igra protiv Španca da Karlosa Moje.

U Atini, pretposlednjeg dana 28. Letnjih olimpijskih igara nekadašanja reprezentativka Jugoslavije, a sada uzdanica susedne Maðarske, Nataša Janiæ osvojila je dve zlatne medalje u kajaku. Ona je najpre trijumfovala u trci jednoseda na 500 metara, da bi nešto kasnije, sa partnerkom Katalin Kovaè, pobedila u trci dvoseda na istoj deonici. Podseæamo da je 22-godišnja Nataša Janiæ, inaèe æerka proslavljenog jugoslovanskog kajakaša Milana Janiæa, pre èetiri godine u Sidneju osvojila èetvtro mesto u trci jednoseda na 500 metara. Potom je, nezadovoljna odnosom saveza prema njoj i zbog nedostataka odgovarajuæih uslova za trening prihvatila ponudu da uzme maðarsko državljanstvo i takmièi se pod njihovom zastavom.

Posle razoèaravajuæeg poraza amerièkih košarkaša u polufinalu olimpijskih igara, košarkašice SAD opravdale su oèekivanja i osvojile treæu uzastopnu i petu zlatnu medalju ukupno na dosadašnjih osam olimpijskih turnira košarkašica. Amerikanke su u finalu, kao i pre èetiri godine, pobedile Australiju – 74:63. Bronzana medalja pripala je Ruskinjama, koje su nešto ranije pobedile Brazil – 71:62. Muška amerièka košarkaška reprezentacija, na kraju je ipak osvojila medalju - bronzanu. Izabranici Lerija Brauna i Grega Popoviæa pobedili su selekciju Litvanije - 104:96.

Od ostalih dogaðaja u Atini danas, izdvajamo trijumf argentinske reprezentacije na fudbalskom turniru. Argentinci su do zlatne medalje stigli minimalnom pobedom od 1:0 nad Paragvajem u finalnom meèu i tako upotpunili sjajno izadanje na turniru, na kome su na sedam meèeva postgli 17 golova, a da nisu primili nijedan. Treæe mesto i bronzanu medlju osvojili su evropski prvaci do 22 godine, Italijani, koji su takoðe sa 1:0 pobedili Irak.

XS
SM
MD
LG