Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com/p/rids/20040814/i/r1525971253.jpg">Oslabljeni uragan Èarli kreæe se prema obali Južne Karoline - 2004-08-14


Èarli je juèe zahvatio državu Floridu razarajuæi široki pojas te države. A kako iz Majamija izveštava dopisnik Glasa Amerike, Džim Tipl -- najmanje su tri osobe izgubile život, dok zvaniènici oèekuju da æe taj broj znatno da poraste.

Predsednik Džordž Buš proglasio je delove Floride teritorijom nastradalom od elementarne nepogode dok spasioci i dalje tragaju za preživelima u oko trideset razrušenih kuæa. Èarli je najjaèi uragan koji je zahvatio Floridu od 1992. kada je uragan Endru razorio podruèje Majamija. Guverner Floride, Džeb Buš je u današnjoj izjavi ukazao na razmere štete koje je Èarli naneo:

“Za razliku od uragna Endrjua, kada je samo jedno podruèje bilo razoreno, uragan Èarli je zahvatio jedan širi pojas i biæe potrebno pružiti sasvim drugu vrstu pomoæi”.

Èarli je dobio na snazi dok se kretao uz obalu Floride, posle koje se okrenuo ka severu i atlantskoj obali nanoseæi tešku olujnu kišu propraæenu izuzetno snažnim vetrovima.

XS
SM
MD
LG