Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.nba.com/media/playerfile/zeljko_rebraca.jpg">Rebraèa potpisao jednogodišnji ugovor sa Klipersima - 2004-08-13


Nekadašnji košarkaški reprezentativac SCG, Željko Rebraèa, potpisao je ugovor sa Los Anðeles Klipersima. Iako finansijski detalji nisu saopšteni, pretpostavlja se da je reè o jednogodišnjem ugovoru vrednom oko 3,2 miliona dolara.

"Željko nam daje visinu, snagu i pojaèanje na poziciji centra", izjavio je potpredsednik Klipersa, Eldžin Bejlor. "Rebraèa ima dobru centarsku tehniku i dobar šut sa poludistance. Igrao je u odliènom defanzivnom sistemu Pistonsa", dodao je Bejlor.

Rebraèa je najveæi deo svoje trogodišnje NBA karijere proveo u Detroitu, odakle je u februaru trejdovan u Atlantu, u "paketu" za Rašida Valasa. Najbolji uèinak imao je u ruki sezoni (2001/02), kada je beležio proseèno 6,9 poena i 3,9 skokova po utakmici, bio najbolji ruki meseca aprila i izabran u drugu petorku najboljih novajlija zajedno sa Vladimirom Radmanoviæem.

Rebraèa æe u svom novom klubu nositi broj 11, kao u evropskim klubovima za koje je nastupao: Partizanu, Benetonu i Panatinaikosu.

XS
SM
MD
LG