Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.apada.com/2004/img/oaka_complex.jpg">Grèke vlasti procjenjuju da bi nakon Olimpijskih igara država mogla da bude u minusu i do milijardu i 700 miliona dolara - 2004-08-10


Janis Lapas, pomoænik direktora najveæeg atinskog hotelskog preduzeæa vjeruje da æe Olimpijske igre oznaèiti novu, uspješniju eru grèkog turizma.

JANIS LAPAS, POMOÆNIK DIREKTORA HOTELSKOG KOMPLEKSA “GRECOTEL”:

"Mnogi ljudi, koji inaèe nikada ne bi došli, upravo æe zbog Olimpijskih igara posjetiti Grèku, smatra Lapas, èija je kompanija Grekotel nedavno sagradila osam novih hotela, ukljuèujuæi i ove luksuzne apartmane na periferiji Atine".

JANIS LAPAS, POMOÆNIK DIREKTORA HOTELSKOG KOMPLEKSA “GRECOTEL”:

"Veæi broj soba u našim hotelima veæ je rezervisan. Neki hoteli su veæ sasvim popunjeni, a takvu posjetu tokom Igara oèekujemo i u ostalim objektima. Nadamo se da æe tako biti i ubuduæe".

Vlasti u Atini takoðe èine sve da boravak u grèoj prijestonici u vrijeme Igara – turistima uèine što atraktivnijim i prijatnijim. Uljepšavaju se gradski trgovi, asfalitira se stotinjak kilometara puteva, a od probirljivih turistièkih pogleda sakriva se ono što se ne da popraviti. Radovi koštaju 150 miliona eura. Gradonaèelnica Atine Dora Bakojanis vjeruje da æe dugovi biti isplaæeni veæim prihodima od turizma.

DORA BAKOJANIS, GRADONAÈELNICA ATINE:

"Iskustvo drugih gradova koji su organizovali Olimpijske igre upuæuje na to da æe prihod od turizma biti veæi i tokom narednih godina. Atina je sada spremna da ponovo bude jedan od turistièkih centara". Neke analize ukazuju da se troškovi organizacije Igara nikako ne mogu isplatiti, ali profesor ekonomije i biznisa na atinskom univerzitetu, Teodor Lianos tvrdi da je organizacija Igara u Atini, dugoroèno, u najboljem interesu Grèke. Mnogi projekti, poput nove tramvajske linije – veæ godinama su bili potrebni – tako da su Olimpijske igre poslužile kao motiv za promjene u djelovanju grèkih vlasti.

TEODOR LIANOS, PROFESOR EKONOMIJE I BIZNISA NA ATINSKOM UNIVERZITETU:

Za Grèku, malu zemlju koja je poznata po nefunkcionalnim javnim službama, Olimpijske igre su veliki seminar organizacije rada za sve gradske službe.... Mislim da su steèena iskustva ogroman kapital".

Zagovornici organizacije Igara dodaju - što je dobro za turizam dobro je i za Grèku.

XS
SM
MD
LG