Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://us.news2.yimg.com/us.yimg.com/p/afp/20040804/capt.sge.snq94.040804122806.photo00.default-356x276.jpg"> Predsjednik MOK-a Žak Rog: Uvjeren sam da je Atina spremna. - 2004-08-04


U Atinu je doputovao predsednik Medjunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog.

Èovjek koji je na funkciji prvog èovjeka Medjunarodnog olimpijskog komiteta nasiljedio Huana Antonia Samarana – veèeras se sreo i sa premijerom domaæina Olimpijskih igara Kostasom Karamanlisom.

"Uveren sam da je Atina spremna. Meðunarodni olimpijski komitet je uvijek vjerovao našim prijateljima iz Grèke kada su obeæavali da æe sve biti spremno – i sada sam se uvjerio da je sve spremno za poèetak uspješnih igara, rekao je Žak Rog izbjegavajuæi da odgovori na pitanja u vezi sa video zapisom razgovora èetvorice posrednika, koji je emitovan u emisiji Panorama TV BBC, i u kojem oni govore o tome kako se 30 od 124 èlana MOK-a mogu potkupiti prilikom glasanja za domaæina igara 2012. godine.

U meðuvremenu grèke vlasti su objavile snimke iz kontrolnog centra u koji æe se slivati sve informacije najmodernijeg sistema za nadgledanje. Igre æe obezbjeðivati 70 hiljada policajaca, a angažovano je i više od 35 hiljada pripadnika grèke armije.

Žak Rog je meðutim danas kazao kako smatra da stroge mere bezbednosti neæe omesti uspješno održavanje igara. On je pohvalio Vladu Grèke rekavši da je u pogledu mjera bezbjednosti uèinila sve što je ljudski moguæe".

Žak Rog æe u èetvrtak obiæi olimpijske objekte u Solunu.

XS
SM
MD
LG