Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/hagel.jpg">Nakon susreta sa senatorom Hejglom Tadiæ izjavio da oèekuje poboljšanje odnosa Vašingtona i Beograda - 2004-07-19


Seriju susreta sa najvišim funkcionerima u amrerièkoj prijestonici, predsjednik Srbije, Boris Tadiæ, poèeo je razgovorom sa uticajnim republikanskim senatorom, èlanom Odbora za inostranu politiku Senata SAD – Èakom Hejglom.

“Bila je ovo odlièna prilika za razmjenu mišljenja za predsjednikom Tadiæem. Vrlo smo ponosni na novog predsjednika i na napredak koji je ostvaren u Srbiji. Oèekujemo da se nastavi jaèanje bilateralnih odnosa naših zemalja. Rekao sam predsjedniku Tadiæu da on i Srbija ovdje na Kapitol Hilu imaju mnogo prijatelja i mi želimo da pomognemo liderima i narodu da se Srbija razvije u jednu stabilnu i prosperitetnu demokratiju. Uèiniæemo u tom smislu sve što je u našoj moæi, rekao je Sernator Hejgel.

Predsjednik Srbije Boris Tadiæ ocijenio je da je “važan sastanak sa senatorom Hejglom bio uspješan. Razmotrili smo niz bilateralnih pitanja i takodje našu saradnju sa medjunarodnim institucijama, u prvom redu sa Medjunarodnmim tribunalom u Hagu. Zadovoljan sam sastankom i nadam se poboljšanju odnosa Vašingtona i Beograda u buduænosti”, rekao je predsjednik Tadiæ.

XS
SM
MD
LG