Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://arhiva.inet.co.yu/sport/slike/kosarka/jug-spa/gurovic1.jpg">Reprezentativac Srbije i Crne Gore Milan Gurović potpisao za Uniks iz Kazanja - 2004-07-07


Doskorašnji košarkaš novosadske Vojvodine i reprezentativac Srbije i Crne Gore Milan Guroviæ potpisao je jednogodišnji ugovor sa ruskom ekipom Uniks iz Kazanja, objavio je danas Internet sajt menadžerske agencije "Beobasket", koja zastupa Guroviæa. Gurovich je protekle sezone za Vojvodinu odigrao 14 utakmica u FIBA Evroligi, gde je proseèno po meèu imao uèinak: 17,4 poena, 3,9 skokova i 1,1 asistenciju. U Efes Prvoj ligi, 29-godišnji košarkaš odigrao je 19 meèeva i imao prosek od 19,9 poena, 3,3 skoka i 1,1 asistenciju, dok je u Efes Superligi na 13 meèeva proseèno postizao 20,1 poen, uz 2,1 skok. Guroviæ je visok 207 centimetara i igra na pozicijama krila i krilnog centra, dok je UNIKS pobednik FIBA Evrolige i vicešampion Rusije za prošlu sezonu.

"Plavi" 48. na rang listi FIFA

Na najnovijoj rang listi reprezentacija, koju meseèno objavljuje Svetska fudbalska federacija, slekcija SCG pala je za èetiri pozicije i sada zauzima 48. mesto. Najveæi napredak, oèekivano, ostvarila je selekcija Grèke, koja se posle osvajanja titule šampiona Evrope popela za èak 21 poziciju i sada zauzima 14. mesto, što joj je najviši plasman u istoriji. Na prvom mestu i dalje je svetski prvak Brazil, ispred Francuske i Španije. Èeška, koja je zbog plasmana u finale napredovala sedam mesta, sada je èetvrta, a veliki napredak na najnovijoj rang listi ostvario je i domaæin evropskog šampionata, Portugal, koji sada deli 12. mesto sa Nemaèkom.

A Nemaèka, inaèe ima veliki problem da pronaðe novog trenera posle ostavke Rudija felera, tako da ke Fudbalska federacija ove zemlje formirala èetvoroèlanu komisiju, na èelu sa Francom Bekenbauerom, koja treba da odabere selektora. Prvi put u istoriji, glavni kandidati odbijaju ponudjeni posao, a spremnost da preuzme "pancere" za sada je izrazio samo Lotar Mateus, koji zbog nedovoljno iskustva nije bio u užem krugu kandidata. Nemaèka štampa veæ dva dana moli selektora reprezentacije Grèke Ota Rehagela "da se vrati kuæi", ali je predsednik Fudbalske federacije Grèke Vasilis Gagacis izjavio da on "sto odsto ostaje u Grèkoj do Svetskog prvenstva 2006. godine", èiji domaæin je upravo Nemaèka.

XS
SM
MD
LG