Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.britain.de/attractions/Wimbledon_Lawn_Tennis/Championships%20Logo.JPG">Nenad Zimonjiæ i Ana Ivanoviæ u polufinalu Vimbldona! - 2004-07-01


Najbolji dubl igraè i selektor Dejvis Kup reprezentacije SCG Nenad Zimonjiæ i najbolja juniorka Ana Ivanoviæ (na slici) plasirali su se u polufinale ovogodišnjeg Vimbldona. Zimonjiæ i njegov partner, Austrijanac Julijan Noul, pobedili su dubl iz Zimbabvea Vejn Blek/Kevin Ulije sa 2:1, po setovima 7:5, 4:6 i 6:4. Ana Ivanoviæ, koja je treæi nosilac na junirskom turniru, pobedila je Ruskinju Alisu Klejbanovu sa 7:6 i 6:1. Za razliku od nje, Vojislava Lukiæ nije uspela da proðe èetvtfinale, pošto ju je sa 6:1 i 6:2 pobedila prvi nosilac Holanðanka Mihaela Krajièek.

A u finalu ženskog singla sastaæe se Marija Šarapova (na slici) i branilac titule Serena Vilijams. 17-godišnja Ruskinja izgubila je prvi set u duelu sa 5. nosiocem Amerikankom Lindzi Devenport, koja je i u drugom povela sa 2:1, pre nego što je kiša prekinula meè na skoro sat vremena. Pauza je oèigledno mnogo više prijala Šarapovoj, koja je doduše dozvolila Devenportovoj da povede sa 3:1, ali je u taj-brejku osvojila drugi set. U treæem, odluèujuæem bila je veoma ubedljiva – 6:1. Šarapova, koja je 13. nosilac, tako je postala najmlaði finalista Vimbldona od 1997. godine, kada je Martina Hingis sa 16 godina osvojila titulu. Ona je ujedno i prva Ruskinja u finalu Vimbldona u poslednjih 30 godina.

U drugom polufinalu posle velike borbe u tri seta, koja je trajala skoro dva i po sata, Serena Vilijams je eliminisla Francuskinju Ameli Morezmo – 6:7, 7:5 i 6:4. Francuskinja je dobila prvi set posle taj-brejka iako je Serena servirala za set, da bi posle voðstva Morezmo od 3:1 u drugom setu, usledio preokret. Vilijamsova æe u sluèaju pobede u subotu postati tek treæa teniserka u poslednjih 35 godina sa tri uzastopna trijumfa na Vimbldonu.

Mekgrejdi predstavljen u Orlandu

Najbolji strelac NBA lige u poslednje dve sezone Trejsi Mekgrejdi sinoæ je i zvanièno predstavljen kao najveæe pojaèanje Hjuston Rokitsa za narednu sezonu. Pored njega, na konferenciji za novinare u "Tojota centru" bili su i Tajron Lu i Ris Gejns, dok je Džuan Hauard izostao. 25-godišnji superstar rekao je da jedva èeka da zaigra u Hjustonu.

"Tokom sedam godina NBA karijere nisam doživeo ovako nešto", bio je oduševljen prijemom popularni Ti-Mek. "Nemojte sada da me rasplaèete… zaista cenim ovo, drago mi je da sam ovde i oèekujem velike stvari. Želim da zahvalim menadžmentu kluba što su me doveli i jedva èekam da se desi nešto veliko, a verujte mi da hoæe", obeæao je Mekgrejdi.

XS
SM
MD
LG