Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="  http://www.wimbledon.org/images/players/atpz072.jpg">Zimonjiæ u èetvrtfinalu dubla na Vimbldonu - 2004-06-28


Selektor Dejvis Kup reprezentacije i najbolji dubl-igraè SCG Nenad Zimonjiæ plasirao se u èetvrtfinale Vimbldona u konkurenciji parova. Zimonjiæ i njegov partner Austrijanac Julijan Noul pobedili su treæe nosioce Indijca Bupatija i Belorusa Mirnjija sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6 i 8:6. Zimonjiæ i Noul još ne znaju protivnike u narednoj rundi, jer se meè izmeðu amerièko-èeške kombinacije Palmer/Vizner i šestih nosilaca, Zimbabveanaca Bleka i Ulijeta, igra kasnije.

U pojedinaènoj konkurenciji, prvi reket sveta Rože Federer namuèio se protiv Hrvata Karloviæa, ali je dobio meè u tri seta i u èetvrtfinalu ide na Lejtona Hjuita, koji je bio bolji od Karlosa Moje. Drugi nosilac Endi Rodik, takoðe je trijumfovao sa 3:0 prtiv Nemaca Popa, baš kao i Tim Henman protiv prošlogodišnjeg finaliste Marka Filipusisa. Sada su poznati i kompeltni parovi èetvrtfinala: (1) Federer (Švajcarska) - (7) Hjuit (Australija), Majer (Nemaèka) - (10) Grožan (Francuska), (5) Henman (V. Britanija) - Anèiæ (Hrvatska), (12) Šalken (Holandija) - (2) Rodik (SAD).

U konkurenciji teniserki, nije bilo iznenaðenja, pošto su Ruskinja Marija Šarapova, Amerikanaka Lindzi Devenport i Hrvatica Karolina Šprem, bez izgubljenog seta obezbedile plasman u èetvrtfinale. Šarapova, koja je 13. nosilac pobedila je Ejmi Frejzer sa 6:4 i 7:5, Devenport, peti nosilac, bila je bolja od Vere Zvonareve – 6:4 i 6:4, dok je Šprem nastavila sa dobrim igrama i posle Venus Vilijams i Megan Šonesi, eliminisala još jednog od nosilaca, Bugarku Magdalenu Maleevu. U èetvrtfinale se plasirala i 11. nosilac Japanka Ai Sugijama, koja je sa 6:3, 7:5 pobedila Tajlanðanku Tanasugarn, dok su Francuskinja Golovin i Italijanka Farina-Elija trijumfovale u zaostalim meèevima treæeg kola.

XS
SM
MD
LG