Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://images.google.com/images?q=tbn:5dBYx4GfvdcJ:www.eiz-niedersachsen.de/medien/eu-logo.jpg">Evropska Unija  veoma zadovoljna ishodom izbora u Srbiji - 2004-06-28


Evropska unija pozdravlja i veoma je zadovoljna èinjenicom da æe prema preliminarinim rezlutatima izbora novi predsednik Srbije biti proevropski, demokratski kandidat Boris Tadiæ, koji je odluèan u nameri da nastavi reforme u zemlji.

To je u prvom komentaru izbornih rezultata u Srbiji, u telefonskoj izjavi iz Istanbula, izjavila Kristina Galjak, portparol visokog predstavnika EU Havijera Solane.

Ona je naglasila da je "Evropska unija odluèna da veoma jasno podrži proces reformi u Srbiji i njeno približavanje Evropi".

"Evropska dvadesetpetorica održaæe svoje obeæanje dato proevropskim kandidatima u Srbiji i podržati ovaj povoljan proces", dodala je Galjak.

Ona je istakla da je izuzetno povoljna èinjenica da su srpski glasaèi u velikom broju izašli na izbore, koji su, kako sve govori, bili veoma uredno i pošteno održani.

Èelnici Evropske unije se nalaze u Istanbulu gde æe, sutra i u utorak, uèestvovati na samitu NATO-a, a Solana æe, po reèima Kristine Galjak, sutra objaviti saopštenje o ishodu predsednièkih izbora u Srbiji.

U ponedjeljak æe, po njenim reèima, na zasedanja šefova diplomatija NATO-a, u okviru samita u Istanbulu, svakako biti reèi o ovom "bez sumnje povoljnom i veoma ohrabrujuæem ishodu" predsednièkih izbora u Srbiji, jer æe ministri inostranih poslova Atlantskog saveza sutra raspravljati o situaciji na Balkanu.

I šef misije EU u Beogradu Džefri Baret nije krio zadovoljstvo izbornim rezultatom.

"To je dobar rezultat za Srbiju i demokratiju u Srbiji koji æe pomoæi u rašèišæavanju politièke scene. Mi u EU smo veoma, veoma zadovoljni ovim rezultatom", rekao je Baret.

XS
SM
MD
LG