Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.dnevnik.co.yu/arhiva/04-02-2003/akt/CanakPonosno.jpg">Predsednik Skupštine Vojvodine Nenad Èanak ocenjuje da se uskoro mogu oèekivati parlamentarni izbori - 2004-06-28


Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Èanak izjavio je da izbor Borisa Tadiæa za predsednika Srbije znaèi da se uskoro mogu oèekivati vanredni parlamentarni izbori u Srbiji.

"Razborito se mogu oèekivati izbori za Skupštinu Srbije, s obzirom na to da je posle ove predsenièke kampanje vladajuæa koalicija u Srbiji u velikoj meri izgubila kredibilitet i mislim da ne može više kompetentno da vrši vlast", rekao je Èanak novinskoj agenciji Beta.

Ocenio je da su predsednièki izbori u Srbiji "tek poèetak" razvoja politièke situacije i da æe "tek sada sve opcije biti u igri".

"Radikali neæe lako baciti niz vodu svojih 1,4 miliona glasova koje su sad dobili, veæ æe gledati da ih valorizuju kroz neke što hitnije moguæe izbore, kakvih æe sigurno biti", kazao je Èanak.

On je dodao da je "to je stvar koja obavezuje da se niko ne uljuljka u nekakvim slavljiva i proslavama, veæ da se vrlo ozbiljno porazmisli šta raditi na sledeæim izborima, jer ti sledeæi izbori, kojih mora biti do kraja godine, mogu doneti mnoga neprijatna iznenadjenja".

"Vojvodina je pokazala da, kada se treba suprotstavljati totalitarizmu i fašizmu, ona predstavlja najèvršæe demokratsko jezgro u zemlji", ocenio je Èanak.

XS
SM
MD
LG