Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.jazzfanz.com/images/players/aleksandar_pavlovic.jpg">Nakon trejda sa Šarlot Bobketsima, Klivlend Kavalirsi angažovali mladog Crnogorca Aleksandra Pavloviæa - 2004-06-23


Alekandar Pavloviæ od danas je i zvanièno novi košarkaša Klivlend Kavalirsa. Kavsi su obavili najavljeni trejd sa Šarlot Boketsima i u zamenu za mladog Crnogorca, 30. timu NBA lige prosledili prava na pik u prvoj rundi narednog drafta, koji su 2002. godine dobili od Toronta u zamenu za Lemonda Mareja.

Dvadesetogodišnji Pavloviæ, koji je kao ruki u timu Jute prošle sezone imao prosek od 4,8 poena po meèu, trebalo bi da nadomesti odlazak Džejsona Kapona, koga su juèe na "expansion" draftu izabrali upravo Bobketsi.

"Mi na Sašu gledamo kao na pojaèanje koje sa sobom ne donosi veliki rizik, a može da ispadne veliki dobitak", rekao je GM Kavsa Džim Pekson. "On je veæ dokazao da može da igra na NBA nivou, a sa 20 godina ima veliki potencijal da se razvije u veoma dobrog igraèa".

Pavloviæa je Juta prošle sezone izabrala kao 19. pika, ali nije bila spremna da potroši još jedan pik iz prve runde, koji bi ponudila Šarlotu, kako bi Bobketsi odustali od toga da ga draftuju, a zatim i trejduju. Kao razlog, u Juti navode èinjenicu da na istoj poziciji koju igra Pavloviæ, trenutno imaju Gordana Girièeka, Radžu Bela, Meta Harpringa, pa èak i Andreja Kirilenka.

XS
SM
MD
LG