Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.nba.com/kings/images/kings_logo.gif">Posle odlaska Valasa i odluke Entonija Pilera da ne produži ugovor Sakramento Kingsi u potrazi za bekom i krilnim igraèem - 2004-06-23


Na NBA draftu u “Medison Skver Gardenu” u Njujorku, Sakramento Kingsi definitivno æe pokušati da pronaðu igraèa na poziciji beka ili krila.

“Kraljevi” su juèe izgubili Džeralda Valasa u “expansion” draftu za Šarlot Bobketse, a veteran Entoni Piler obavestio je ih je da neæe iskoristiti opciju da produži ugovor sa timom na još godinu dana, veæ æe izaæi na tržište slobodnih igraèa i izabrati najbolju ponudu.

“Entoni nam je rekao da neæe produžiti ugovor”, potvrdio je generalni menadžer Kingsa Džef Pitri. “Mislim da æe mu to omoguæiti da sam kontroliše svoju sudbinu i vidi kakve mu se prilike ukazuju”. Posle odlaska Valasa i Pilera, Kingsi na spoljnim pozicijama imaju samo Majka Bibija, Bobija Džeksona, Daga Kristija i Peðu Stojakoviæa.

Pored igraèkih, Sakramentu predstoje i promene u struènom štabu.

Trener Rik Adelman razgovarao je sa pomoænim trenerom Denvera T. R. Danom, kako bi ga ubedio da popuni mesto u struènom štabu upražnjeno penzionisanjem dugogodišnjeg asistenta Džona Vecela. Prvi struènjak Kingsa takoðe je izjavio da æe Elston Tarner sada postati prvi pomoænik.

S druge strane, postoji moguænost da legendarni Pit Karil napusti struèni štab, jer su Seltiksi od Džefa Pitrija tražili dozvolu da razgovaraju sa njim. Karil još nije obavestio klub o svojoj odluci, ali trener Adelman oèekuje da æe uskoro imati informaciju i o tome.

XS
SM
MD
LG