Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.nba.com/media/cha_100px.gif">Repretentativac SCG Predrag Drobnjak i zvanièno èlan tridesetog NBA tima - Šarlot Bobketsa - 2004-06-22


Košarkaši reprezentativac SCG Predrag Drobnjak od danas æe i zvanièno biti èlan 30. NBA tima Šarlot Bobketsa. Novi klub najjaèe lige sveta postigao je dogovor sa Los Anðeles Klipersima da trejduju pikove na ovogodišnjem draftu i uz to se obavezao da na današnjem takozvanom "expansion" draftu, izabere Drobnjaka. Drobnjak je tako postao prvi košarkaš u istoriji novog NBA ligaša iz Severne Karoline, a u telefonskom razgovoru za "Glas Amerike" rekao je da nije iznenaðen razvojem situacije.

"Drago mi je što se to izdešavalo. Ja sam rekao i ranije da hoæu da idem iz Klipersa i da nemam nameru tamo da ostajem. To što se desilo možda je i najpovoljnija okolnost. Ekipa verovatno neæe biti odmah za plej-of i vrhunska dela, ali ono što je meni najvažnije, pruža mi se prilika da verovatno imam dosta minuta i igram puno... I pre svega, tu je par ljudi koji mene veæ godinama pokušavaju da uhvate, da 'ulove' da igram za njihov tim. Jedan od njih je Ed Tebskot, potpredsednik kluba... Sigurno je da æu biti u neuporedivo povoljnijoj situaciji nego prošle godine", zakljuèio je Drobnjak.

Trener i generalni menadžer Šarlota Berni Bikerstaf, rekao je da æe Drobnjak sigurno dobiti šansu u novom klubu. "On je visok i ima veoma dobar šut, a njegovo internaconalno i NBA iskustvo samo æe doprineti da što bolje napravimo tim. Svim srcem æemo navijati da uspe kod nas", rekao je Bikerstaf.

Drobnjak je draftovan 1997. godine, kao 49. pik od strane Vašington Vizardsa, ali je u NBA stigao tek pred sezonu 2001/02, kada je potpisao za Sijetl. Posle dve sezone u Sijetlu, prošlog leta je prešao u Kliperse, ali osim u prvih 20-tak utakmica nije dobio pravu šansu i za proseèno 15 minuta po meèu imao je uèinak 6,3 poena i 3,2 skoka. U tri NBA sezone, Drobnjak je odigrao 207 meèeva, 95 kao starter i za proseèno 20 minuta postizao 7,7 poena uz 3,6 skokova. Bivši košarkaš Partizana i Efes Pilsena ima još jednu garantovanu godinu ugovora u kojoj bi trebalo da zaradi 2,55 miliona dolara.

XS
SM
MD
LG