Linkovi

OSTALI KANDIDATI DEMOKRATA - 2004-06-20


DENIS KUSINIĆ

Jedna stvar je sasvim sigurna: DENIS KUSINIĆ , kongresmen iz Ohaja neustrašiv je borac za ciljeve u koje veruje. U tom smislu možda se ne razlikuje mnogo od ostalih demokrata koji se nadmeæu za nominaciju. Medjutim, sam Kusiniè smatra sebe kandidatom koji je u stanju da najbolje zastupa interese Amerikanaca nižeg i srednjeg imovinskog stanja, što je tradicionalna baza Demokratske stranke. Kusinić je jedini demokrata koji nakon primarnih izbora nije odustao od kandidature za predsjednika u korist senatora Džona Kerija.


DŽON EDVARDS

DŽON EDVARDS je relativno skoro stigao u Vašington. Izabran je za senatora iz Severne Karoline 1998. godine. Pre toga je pune dve decenije bio jedan od najbolje plaæenih advokata u zemlji, boreæi se uglavnom za prava obiènih ljudi u sporu sa privatnim ustanovama za socijalno i zdrastveno osiguranje.


DŽOZEF LIBERMAN

Senator iz Konektikata, DŽOZEF LIBERMAN , kandidat za potpredsednika na izborima 2000. godine, jedini je energični zagovornik rata u Iraku medju demokratskim predsedničkim kandidatima.



HAUARD DIN

Teško je oceniti trenutak u kojem nastaje politièki pokret, ili u kojem predsednièka kampanja poèinje da dobija na snazi. Medjutim, u slučaju HAUARDA DINA, sve je počelo pre otprilike godinu dana, kad je prethodno malo poznati bivši guverner Vermonta poèeo da se ističe medju ostalim predsednièkim aspirantima svoje stranke.


VESLI KLARK

Pedesetdevetogodišnji VESLI KLARKroðen u Arkansou, nastoji sebe da predstavi kao modernog Dvajta Ajzenhauera, poslednjeg generala izabranog za amerièkog predsednika. Klark je diplomirao vojnu akademiju Vest Point, kao najbolji pitomac svoje generacije. Svoju 34-godišnju karijeru u Armiji poèeo je uèešæem u vijetnamskom ratu, gde je bio ranjen, a završio kao Vrhovni komandant NATO-a.


AL ŠARPTON

VelečasniAL ŠARPTON èesto se šali na sopstveni raèun. On dobro zna da su mali izgledi da osvoji predsednièku nominaciju. Posle dosadašnja tri neuspela izborna pokušaja -- za gradonaèelnika Njujorka, i dva puta za mesto u Senatu -- Al Šarpton je svoju predsednièku kampanju zapoèeo obeæanjem da æe se založiti za prava manjina u Americi, iznositi kritiku na raèun politike republikanskog predsednika Džordža Buša i politièke mašinerije Demokratske stranke.

XS
SM
MD
LG